I kamptroppen på onsdag – ny kontrakt torsdag

18 år gamle Bobby Clark har signert en ny langtidskontrakt med Liverpool FC.

Onsdag ankom Bobby Clark med førstelaget i lagbussen, og hadde med seg alt som skulle til dersom noen skulle skade seg og han kom inn som innbytter. Clark var i kamptroppen, men var ikke blant de åtte spilleren som satte seg på benken mot West Ham.

18-åringen fulgte opp onsdagens kvartfinalekveld med å signere en ny langtidskontrakt med Liverpool FC. Det melder klubben på sine nettsider.

Den allsidige offensive midtbanespilleren kom til klubben fra Newcastle i august 2021, og har imponert på de aldersbestemte lagene.

Mer involvert forrige sesong

Like før overgangsvinduet stengte i august, skal Derby County ha forsøkt å få Clark på lån, og det ble rapportert at de kun ventet på grønt lys fra Jürgen Klopp.

Det kom aldri – ellers var det noe annet som kom i veien – for Clark ble værende. Han fikk en skade i høst, som holdt ham ute i et par måneder. Det var en skade som kom på et dårlig tidspunkt, i en høst der de røde hadde gruppespill i Europa League. Clark var inkludert på Liverpools A-liste for å kunne brukes i den turneringen.

Clark har imponert både for U18-laget og U21-laget de siste årene, og forrige sesong satt han på benken i fem Premier League-kamper, blant annet borte mot Manchester United på Old Trafford.

Han fikk debuten sin da han kom inn som innbytter i 9-0-seieren mot Bournemouth, og fikk sin første start i ligacupen mot Derby. Det er de to førstelagskampene han har så langt.

Sønn av tidligere Premier League-spiller

Bobby er sønnen til den tidligere Newcastle-spilleren Lee Clark, som spilte for Newcastle mellom 1990 og 1997, og igjen i 2005 til 2006. Han satt på benken i den første 4-3-kampen på Anfield, men spilte i den andre året etter.

I 2019 skrev lokalavisen Evening Chronicle om Clark som en av de mest lovende spillerne på akademiet. Da hadde han allerede spilt U18-fotball for Newcastle som 14-åring.

To år senere gikk han til Liverpool FC, 16 år gammel. Også Manchester City og Tottenham var interessert i spilleren, men han valgte LFC.

Lynvingen, kaosmester'n og storscorer'n

Karakterboka del 1: AngrepetLynvingen, kaosmester'n og storscorer'n

I «Pausepraten» setter vi opp karakterboka for første halvdel av sesongen. I del 1 handler det om angrepet.

Podcast 21.des 2023 16:29
Premier League svarer på Super League-nyheten

Premier League svarer på Super League-nyheten

Den engelske toppdivisjonen ønsker at supporternes stemmer skal bli hørt.