To managere seiler opp som alternativer dersom Alonso takker nei til Liverpool-jobben

Spanjolen er ønsket på Merseyside, men han kan velge å bli i Leverkusen eller reise videre til Bayern München.

Ryktene rundt Xabi Alonso og Jürgen Klopps potensielle arvtaker ser ikke ut til å roe seg ned, selv om spanjolen var ganske klar på at fokuset hans lå i Leverkusen frem til sesongslutt.

Bayern München er åpenbart interessert i ham etter nyheten om Thomas Tuchels avgang til sommeren, og også Liverpool er nevnt av flere tyske medier. Begge klubbene kan ikke få ham, så hva er alternativene til de røde om valget ender på Bayern?

Ruben Amorim og Julian Nagelsmann er navnene som står under ham på Liverpools liste, ifølge The Telegraph.

«Liverpool har pekt seg ut Ruben Amorim og Julian Nagelsmann som potensielle alternativer dersom klubben ikke klarer å overtale sin hovedkandidat Xabi Alonso», skriver den engelske avisen.

Unge og lovende

Ruben Amorim (39) og Julian Nagelsmann (36) er ganske unge managere, med flere års erfaring allerede.

Førstnevnte, som forøvrig står med 14 landskamper for Portugals landslag, har raskt klatret opp rangstigen i hjemlandet. Han tok over Casa Pia tilbake i 2018, før han reiste videre til Braga B og Braga ett år senere.

Der sikret han klubben en flott tredjeplass bak suverende Porto og Benfica, noe som fikk Sporting Lisboa interessert i ham. I hovedstaden sikret Amorim klubbens første seriemesterskap på 19 år i sin første sesong i jobben. Siden har det gått litt opp og ned, før han igjen er på vei mot en tittelkamp denne sesongen. En spennende kandidat!

HISTORISK: Ruben Amorim ledet Sebastian Coates og Sporting Lisboa til Liga NOS-tittelen i 2021.

HISTORISK: Ruben Amorim ledet Sebastian Coates og Sporting Lisboa til Liga NOS-tittelen i 2021.

Nagelsmann er nok et langt mer kjent navn for oss Liverpool-supportere. Den unge manageren ledet Hoffenheim som 28-åring tilbake i 2016, og har siden vært i RB Leipzig og Bayern München.

I høst tok han over Tyskland fra Hansi Flick, og skal dermed lede landslaget til EM på hjemmebane til sommeren. Hans kontrakter utløper like etter, noe som sannsnyligvis vil gjøre ham til en svært ettertraktet mann på managermarkedet.

Hvis The Telegraphs kilder stemmer, er det ingen tvil om at de røde jakter en ung manager til sommeren for å lede Liverpool inn i et nytt langtidsprosjekt etter Klopp. Tiden vil vise hvem det faktisk blir.

Sliter med store skadeproblemer – men veteranen kan bli klar til kamp

Siste nytt fra motstanderleiren:Sliter med store skadeproblemer – men veteranen kan bli klar til kamp

Thiago Silva er den eneste av en skadeliste på åtte spillere som har en mulighet til å rekke finalen.

Dette er spillerne som kan bli med mot Chelsea

Skadeoppdatering før ligacupfinalen:Dette er spillerne som kan bli med mot Chelsea

Liverpool hadde elleve førstelagsspillere ute Luton i midtuken.