Siste nytt fra motstanderleiren:Sliter med store skadeproblemer – men veteranen kan bli klar til kamp

Thiago Silva er den eneste av en skadeliste på åtte spillere som har en mulighet til å rekke finalen.

Liverpool går inn til søndagens ligacupfinale med store skadeproblemer, men situasjonen er ikke så ulik for motstander Chelsea. Mauricio Pochettino har åtte spillere ute av spill, og bare en av dem har mulighet til å rekke kampen.

Det er veteran og midstopper Thiago Silva, som kan bli en uvurderlig spiller for blåtrøyene i en slik anledning.

– Han har en sjanse (til å spille). Vi må se hvordan formen hans er i morgen (lørdag), sa argentineren på pressekonferansen før kamp.

I brasilianerens fravær imponerte Levi Colwill og Axel Diasi i midtforsvaret mot Manchester City, men Chelsea-treneren er nok meget interessert i å få tilbake 39-åringen.

Målvakt Robert Sanchez blir klar til kamp, men ellers er det lite gode nyheter å melde om på Stamford Bridge. Marc Cucurella, Benoit Badiashile, Carney Chukwuemeka, Wesley Fofana, Reece James, Romeo Lavia og Lesley Ugockuwku rekker ikke finalen.

SKADEPLAGET: Romeo Lavia har knapt vært på banen etter overgangen til Chelsea i fjor sommer. Vi får ikke se ham på Wembley heller.

SKADEPLAGET: Romeo Lavia har knapt vært på banen etter overgangen til Chelsea i fjor sommer. Vi får ikke se ham på Wembley heller.

Avslappet før Wembley

I forkant av kampen snakket Pochettino om hvordan hans inngang blir til kampen. Argentineren har vært i lignende situasjoner ved en rekke anledninger tidligere, og er ganske avslappet før en svært viktig kamp for både Chelsea og ham.

– Jeg er blitt 51 år gammel, jeg har mer erfaring, jeg har spilt finaler i Paris. Min tilnærming blir rolig avslappet. Vi går selvfølgelig på jobb, og når kampen starter vil jeg kjenne adrenalinet, men som jeg sa til spillerne: vi må starte kampen kl. 15.00 på søndag. Hvis vi begynner å tenke på kampen en uke før, vil vi bruke opp mye energi, sa han til pressen.

Chelsea-treneren kan opplyse om en meget god treningsuke i London. I motsetning til Liverpool, som spilte mot Luton på onsdag, har blåtrøyene hatt fri i midtuken. Den siste kampen endte med et sterkt 1-1-resultat på Etihad.

– Vi identifiserte elementer mot Manchester City som viste å stemme (i kampen), men det skjer ikke alltid. Nå leter vi etter måter å straffe Liverpool på, samtidig som vi jobber med vårt eget spill. Jeg tipper de vil gjøre det samme.

– Fremgangen vår kommer fra innsats og måten vi utfordrer motstanderen. Liverpool og Manchester City har vært to av de beste lagene i verden de siste fem årene, ikke bare fordi de har gode trenere, men fordi de har solide spillere som de håndterer og utvikler godt, avsluttet Pochettino.

Ligacupenfinalen mellom Liverpool og Chelsea sparkes i gang søndag 16.00 og sendes direkte på TV3+ og Viaplay.

Dette er spillerne som kan bli med mot Chelsea

Skadeoppdatering før ligacupfinalen:Dette er spillerne som kan bli med mot Chelsea

Liverpool hadde elleve førstelagsspillere ute Luton i midtuken.

Jobber tett med nevroforskere før morgendagens ligacupfinale

Jobber tett med nevroforskere før morgendagens ligacupfinale

Jürgen Klopp og Liverpool overlater ingenting til tilfeldighetene om det står uavgjort etter 120 minutter.