Jobber tett med nevroforskere før morgendagens ligacupfinale

Jürgen Klopp og Liverpool overlater ingenting til tilfeldighetene om det står uavgjort etter 120 minutter.

I forkant av Liverpools kommende ligacupfinale mot Chelsea, har Jürgen Klopp og Liverpool valgt å jobbe tett med nevroforskere for å være 100 prosent forberedet på en potensiell straffesparkkonkurranse.

Forberedelsene går ut på å feste elektroder på spillerne hoder for å måle hjerneaktivitet og hjelpe dem med å komme «i sonen» ved å nå sin optimale mentale helse, melder The Athletic-journalist James Pearce.

«Det første samarbeidet med klubben startet på sommeren i 2021. Et lite år senere ga Jürgen Klopp prosjektet skryt for å spille en viktig rolle i suksessene i ligacupen og FA-cupen. Liverpool scoret på 17 av 18 straffespark i de to turneringene».

Pearce skriver videre at Neuro11-teamet, som har ansvar for prosjektet, også var på treningsanlegget før den siste semifinalen mot Fulham.

«Det opprinnelige opplegget var å hjelpe dødballspesialister som Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah, men over tid har oppgavene deres blitt utvidet til mer individuelle planer for hver enkelt i troppen».

Slik ser treningen ut i praksis (bildet er fra 2022):

Bommet i VM

Det er ingen tvil om at Liverpools forberedelser før straffesparkkonkurranser har gitt en positiv effekt. I tillegg til de nevnte finalene i FA-cupen og ligacupen, har det også blitt avansement/seier mot Derby og Leicester de siste tre sesongene.

– Vi har allerede øvd litt (på straffespark) de siste ukene med deltakelse i cupene. Å gjøre det i en kamp på Wembley, foran et fullsatt stadion, er likevel en helt annen atmosfære enn på trening. Da må vi være fullt fokusert på hva som må gjøres og bare gå for det. Vi jobber sammen slik at vi får den beste effekten av det, sier Virgil van Dijk til The Athletic.

Mange glemmer nok ikke Liverpool-kapteinens straffe i ligacupen for to år siden. Da valgte Kepa Arrizzabalaga å stille seg på ene siden av målet, men det stoppet ikke nederlenderen fra å knuse ballen i samme hjørnet.

– Å stå foran alle tilskuerne og holde nervene i sjakk er ikke enkelt. Jeg husker at vi trente på straffespark nesten hver dag i Qatar, og jeg scoret hver gang, men da øyeblikket kom, bommet jeg. Det er en del av spillet dessverre. Forhåpentligvis kan vi avgjøre kampen før den tid.

Liverpool - Chelsea sparkes i gang 16.00 på søndag og sendes direkte på TV3+ og Viaplay.

Skadeproblemene gir færre alternativer før ligacupfinalen – hvem vil du se fra start?

Skadeproblemene gir færre alternativer før ligacupfinalen – hvem vil du se fra start?

Darwin Nunez, Mohamed Salah og Dominik Szoboszlai kjemper mot klokken. Sett opp ditt lag nå!

Velg lag 24.feb 15:06
– Drømmen var å vise verden at det er mulig, selv på dette nivået

– Drømmen var å vise verden at det er mulig, selv på dette nivået

Pep Lijnders hyller utviklingen til Liverpools akademi i forkant av ligacupfinalen.