Chelsea prøvde å hente Darwin Nunez i fjor sommer

Helgens finalemotstander trodde uruguyaneren var tilgjengelig etter en middels start på Anfield-karrieren.

Det høres kanskje ut som et rykte fra Portugal, Uruguay eller en mindre troverdig kilde, men det er faktisk godt informerte Paul Joyce i The Times som skriver at Chelsea prøvde seg på Darwin Nunez før denne sesongen.

I den perioden var pressen mest opptatt av hva som skjedde rundt Moises Caicedo og Romeo Lavia, som begge endte på Stamford Bridge, men i bakgrunnen var den uruguyanske spissen et omtalt tema.

«Det var spekulasjoner om at Liverpool vurderte å kvitte seg med Darwin Nunez etter en middels sesong. Ryktene antydt at klubben vurderte et lånebytte for Joao Felix, som fortsatt var i Atletico Madrid på det tidspunktet. Det ryktet nådde pulten til Chelseas sportsdirektør Paul Winstantley», skriver Joyce.

TIL LONDON: Chelsea hentet Romeo Lavia foran nesen på Liverpool. Det var ikke like enkelt å få tak i Darwin Nunez.

TIL LONDON: Chelsea hentet Romeo Lavia foran nesen på Liverpool. Det var ikke like enkelt å få tak i Darwin Nunez.

Ingen sjanse

Ifølge The Times-journalisten hadde Winstantley vært en beundrer av 24-åringen helt siden tiden hans i Brighton, blant annet basert på diverse analyser og data. Ryktet viste seg å ikke stemme, og Liverpool var ikke særlig imponert. «Resten er historie», skriver Joyce.

Det stemmer at Nunez ikke hadde en fantastisk start på Anfield-karrieren forrige sesong, men Jürgen Klopp og trenerteamet var alltid klar på at spissen var en del av et langvarig prosjekt. Heldigvis endte det aldri med et salg eller lån.

Uruguyaneren har nemlig vist seg fra en helt annen side denne sesongen, og står for øyeblikket med tretten mål og elleve målgivende pasninger på 37 kamper. Det er fem flere enn han hadde i hele 2022/23.

Det blir spennende å se om Nunez blir klar til helgens kamp mot nettopp Chelsea. Spydspissen forlot Brentford-kampen til pause etter en kjenning, og var ikke med i 4-1-seieren over Luton. Det er likevel et håp om at han kan bli klar til søndagens ligacupfinale.

– Jeg spilte mot faren hans!

– Jeg spilte mot faren hans!

Vi ble vitne til et uforglemmelig øyeblikk mellom Jürgen Klopp, Jayden Danns og Rob Edwards etter kampslutt i går kveld.

«Liverpool har tatt kontakt med Xabi Alonsos representanter»

«Liverpool har tatt kontakt med Xabi Alonsos representanter»

Florian Plettenberg i tyske Sky Sports kommer med en oppdatering på de rødes managerjakt.