Liverpools akademi har fått en ny landslagsspiller på seniornivå

18-åring fra akademiet var med på å stoppe San Marino.

Onsdag kveld drømte San Marino om å vinne sin første fotballkamp siden de slo Liechtenstein i 2004. San Marino er rangert helt sist på FIFA-rankingen, som nummer 210.

137 kamper etter seieren mot Liechtenstein var det faktisk knyttet litt spenning til om de kunne vinne en kamp igjen. Motstander var Saint Kitts og Nevis – en øystat i Karibia med 42 696 innbyggere ifølge Wikipedia.

Landslaget er rangert som nummer 147 på FIFA-rankingen, og kaller seg «The Sugar Boyz». De spilte sin første landskamp i 1938, og forsøkte for første gang å kvalifisere seg til VM i 1998. I 2023 spilte de CONCACAF Gold Cup for første gang.

Ble for sterke

San Marino tok ledelsen da Filippo Berardi scoret på straffespark i det 21. minutt, men så gikk det slik som det ofte går.

Gjestene slo tilbake med to scoringer før pause, og én like etter, og 3-1 til «The Sugar Boyz» ble sluttresultatet. TV 2 har høydepunkter fra kampen, for de som skulle være så interessert.

De to lagene skal møtes igjen til ny privatlandskamp på søndag.

Liverpool-spiller debuterte

Det som kanskje er mer interessant, er at en Liverpool-spiller fikk landslagsdebuten sin i denne kampen. Han kom inn som innbytter de siste ni minuttene av kampen.

Kyl Kelly er en 18 år gammel midtbanespiller som signerte sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i oktober 2022. Han er født i Northampton, kom på prøvespill på akademiet i 2018, og ble formelt rød i 2020.

Denne sesongen har han spilt 15 kamper for de røde. 12 for U18-laget i ligaen, to i FA Youth Cup, og én kamp for U21-laget. Den kom nylig, mot Reading U21 tidligere denne måneden.

Han har tidligere representert England på U15-nivå, men er nå landslagsspiller for Saint Kitts og Nevis

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05