Atalanta viste at de må bli tatt på alvor i kvartfinalen

Liverpools kvartfinalemotstander med kruttsterk seier på bortebane lørdag.

Liverpool skal snart møte Atalanta i kvartfinalen i Europa League, og Gian Piero Gasperinis lag viste i lørdagens oppgjør borte mot Napoli at de ikke blir noen enkel motstander for de røde. De vant nemlig hele 3-0 borte mot de regjerende mesterne. 

Aleksey Miranchuk og Gianluca Scamacca sørget for at det stod 2-0 til pause, før Teun Koopmeiners punkterte kampen med 3-0 like før slutt. Liverpool skal ha hatt speidere som har fulgt sistnevnte i en periode. 26-åringen er en målfarlig midtbanespiller. 

Atalanta er nå bare fire poeng unna topp fire i Serie A, og skal i tillegg til kvartfinalen mot Liverpool også ut i semifinaler i Coppa Italia mot Fiorentina de neste ukene. Gasperinis mannskap har en hektisk periode i vente, og begynte altså på perfekt vis lørdag.

Vi finner flere tidligere Premier League-spillere i laget til Atalanta. Scamacca fikk det ikke til å stemme i West Ham forrige sesong, men har returnert til Serie A med syv scoringer for Atalanta. Davide Zappacosta, Maarten de Roon, Sead Kolasinac og Ademola Lookman er øvrige spillere som har prøvd seg i Premier League, men som nå spiller for Bergamo-klubben. 

Liverpool møtte Atalanta i Champions League i 2020/21-sesongen. Da ble det 5-0-seier på bortebane, mens hjemmekampen endte med 2-0 til italienerne. Kvartfinalene i Europa League spilles på Anfield 11. april og på Gewiss Stadium en uke senere.

Møter Liverpool-linket midtbanespiller når Jürgen Klopp og co nok en gang «må til tannlegen»

Kvartfinaletrekning:Møter Liverpool-linket midtbanespiller når Jürgen Klopp og co nok en gang «må til tannlegen»

Dette er Liverpools motstander i kvartfinalen.

Innsikt 15.mar 14:02
Denne Klopp-statistikken bør gi troen på en semifinaleplass

Denne Klopp-statistikken bør gi troen på en semifinaleplass

Liverpool-treneren har spilt flere kamper mot Napoli, Roma, A.C. Milan og Inter. Nå venter Atalanta i neste Europa League-hinder.