Dette sa Jürgen Klopp om det kommende møtet med Atalanta

Liverpool-treneren husker godt det siste oppgjøret mot Gian Piero Gasperini.

Fredag ettermiddag ble Atalanta bekreftet som Liverpools neste motstander i Europa League. Den italienske klubben tok seg videre mot Liverpool-linkede Ruben Amorim og Sporting i 8-delsfinalene, og kan nå seg frem mot to oppgjør mot tyskerens lag.

Trekningen ble selvfølgelig et samtaleemne på pressekonferansen til Klopp før Manchester United-kampen på søndag. Da valgte Liverpool-treneren å mimre tilbake til det forrige møtet med Gian Piero Gasperini og Atalanta.

– Det blir vanskelig, og vi har spilt der tidligere. Jeg har ikke sett dem spille der siden, men de har samme manager og samme struktur, så det blir en ukomfortabel kamp for oss. De er et veldig organisert lag, sa han til pressen.

Møtene Klopp snakker om er fra gruppespillet i Champions League i 2020. Da vant Liverpool 5-0 i Bergamo, men tapte overraskende nok 0-2 hjemme på Anfield.

Den gangen ble kampene spilt foran tomme tribuner grunnet covid-pandemien. Slik blir det ikke når lagene barker sammen i april, så dynamikken vil bli helt annerledes ved denne anledningen.

EN ANNEN HVERDAG: Anfield-tribunene var fulle av flagg og ikke supportere sist gang Liverpool og Atalanta møttes.

EN ANNEN HVERDAG: Anfield-tribunene var fulle av flagg og ikke supportere sist gang Liverpool og Atalanta møttes.

Ingen enkle motstandere

Det er ikke til å stikke under en stol at Atalanta kanskje var et av de bedre lagene å trekke med Liverpool-øyne. Italienerne ligger på en sjetteplass i Seria, bak blant annet AC Milan og Roma, som også var i potten fredag.

Jürgen Klopp forventer likevel ikke å ta seg videre uten problemer.

– Det er snakk om en kvartfinale her. Jeg forventet ikke en enkel motstander, for det var rett og slett umulig å få med lagene som er igjen. Det blir to interessante kamper, og jeg ser virkelig frem til det. La oss se hva vi kan få til.

– Jeg har stor respekt for alt Atalanta har fått til de siste årene. De har prestert på et høyt nivå i lang tid, avsluttet Liverpool-treneren.

De andre kvartfinalene er forøvrig Benfica - Marseille, AC Milan - Roma og Leverkusen - West Ham. Hvis de røde tar seg til semifinalen, vil vinneren av Benfica og Marseille bli motstander.

Møter Liverpool-linket midtbanespiller når Jürgen Klopp og co nok en gang «må til tannlegen»

Kvartfinaletrekning:Møter Liverpool-linket midtbanespiller når Jürgen Klopp og co nok en gang «må til tannlegen»

Dette er Liverpools motstander i kvartfinalen.

Innsikt 15.mar 14:02
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaTrenger du noe å lese på stranda i sommer? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05