Vi fulgte Klopps pressekonferanse.– Jeg ser frem til Old Trafford når vi tar med oss 9000 supportere

Oppdateringer fra manageren før søndagens kvartfinale.

Siste nytt før møtet med Manchester United

Kl. 14.30 setter Jürgen Klopp seg igjen ned foran pressen for å komme med siste nytt før søndagens kvartfinale i FA-cupen, borte mot Manchester United.

De røde skal møte et United-lag som har hatt åtte dager på seg til å forberede seg til denne kampen, mens Klopps lag har møtt både Manchester City og Sparta Praha siden United var i aksjon sist.

Klopp sa på en annen pressekonferanse, etter torsdagens kamp mot Sparta Praha, at Joe Gomez og Darwin Nunez ble byttet ut med tanke på søndagens kamp. Han sa også at Bobby Clark var den eneste nye skadebekymringen han hadde, så forhåpentligvis har han gode nyheter om 19-åringen, og om Ibrahima Konaté som ikke var i troppen på torsdag men hadde søndagens kamp som mål.

Klopp er litt sen

Manageren er noen minutter sen i dag. Kanskje forståelig, etter at han også måtte sitte foran de samme reporterne og svare på spørsmål også sent i går kveld etter storseieren mot Sparta Praha.

Nå er han på plass

Forhåpentligvis kommer han utelukkende med gode nyheter i dag.

Oppdateringer følger!

Europa League-trekningen

Første spørsmål er om Europa League-trekningen.

– Vanskelig. Atalanta, vi har spilt der. Det er ikke som at jeg har sett dem siden vi spilte der, men de har samme manager og samme struktur, så de er ukomfortable å spille mot, og veldig godt organisert.

– Det er en kvartfinale. Jeg forventet ikke noen enkel motstander, for det var ikke mulig med lagene som var der. Veldig interessant, og jeg ser virkelig frem til det. La oss se hva vi kan gjøre.

– Jeg har stor respekt for det Atalanta har gjort de siste årene, de har prestert jevnt bra.

Gomez tilbake i England-troppen

– Jeg tror ikke har hatt så stor innflytelse, det har ikke vært nødvendig. Han fortjener det åpenbart, absolutt. Sesongen han har spilt så langt har vært eksepsjonell.

– Som jeg har sagt flere ganger hadde vi ikke vært her uten ungguttene, og vi hadde definitivt ikke vært der vi er uten Joe Gomez. Han har spilt i så mange ulike posisjoner.

– Jeg er veldig glad på hans vegne, og jeg kunne se på ansiktet hans at han var veldig glad for det også.  Gode nyheter. Så la oss spille kampen, han kan dra dit, og forhåpentligvis kommer han frisk tilbake slik at han kan spille resten av sesongen.

Om han tenkte på United-kampen med byttene mot Sparta Praha

– Vi ledet 4-0, og 5-1, så det er øyeblikk der du tenker at du kan ta ut spillere.

– Jeg tror ikke at vi ville brukt Robertson som midtstopper dersom stillingen er 0-0 eller om vi ligger under 2-1. Han gjorde det eksepsjonelt bra forresten, så det åpner døren for en ny posisjon.

– Det er den eneste grunnen for at jeg gjorde det. Du kan ikke tro at du leder 4-0 eller 4-1 til pause. Totalt 9-2. Så selv den største pessimisten vil ikke tro at vi ryker ut. Det var grunnen.

– Vanligvis har du ikke tid eller ressurser til å tenke på neste kamp, men det var grunnen til at vi gjorde de byttene.

Skadesituasjonen før United

– Mo er definitivt klar.

– Ibou trente ikke i dag. Vi må se om han kan trene i morgen, men det vil bli en veldig tøff kamp mot klokka som vi trolig vil tape. Vi vet ikke.

– Bobby (Clark) er mye bedre. Det var ukomfortabelt, han fikk en hevelse, og den gjorde at vi tenkte det kunne være noe mer alvorlig, men det var det ikke.

– Ryan (Gravenberch) trener igjen i dag, så han er også klar.

– Noen av de andre vil være tilbake etter landslagspausen.

Om han liker kamper mot United

– Jeg vet ikke om det er riktig å si at jeg liker det, men jeg ser frem til det.

– Det er fint at vi kan ta med oss 9000 supportere, flere supportere, Old Trafford, Manchester United, ja... Spør meg etter kampen om jeg liker det.

– Før kampen er det bare arbeid. Vi prøver å være så godt forberedt som mulig. Situasjonen er slik at vi spilte igjen på torsdag, men vi kunne håndtere det. United har hatt en full uke til å forberede seg.

– Erik ten Hag er en veldig god manager, og han vil forberede dem. Han vet akkurat hvordan vi spiller, så vi vil møte noen utfordringer vi ikke vet om ennå. Vi har ikke den tiden til å forberede oss mot en motstander, men må være klar uansett. 

– Ja, så mye som det er mulig... Så liker jeg det.

Uniteds form

– Jeg vet ikke for mye om deres sesong, men jeg har sett noen veldig, veldig gode kamper. Det er mye kvalitet der, og de har også skadeproblemer. 

– Jeg vet ikke hvem som er tilgjengelig, kanskje Rasmus Højlund er tilgjengelig igjen. Hvem andre er nære? Aaron Win-Bissaka... Noen andre, som ikke har vært med i det siste, som kan gjøre en forskjell.

– Vi får se på søndag, men igjen. Det har alltid vært et tøft sted å komme for oss. Det betyr alt for begge supportergruppene, det vet vi. Vi skal prøve å vise det på banen også, med arbeidsinnsats. Du vet aldri, det er ingen garantier men bare muligheter. Vi er klare for å gi det en sjanse.

United har stoppet Liverpool fra å score denne sesongen

– Jeg vet ikke om vi kan spille den samme kampen igjen heller.

– Jeg vil si at dette er starten på den neste fasen av sesongen, og frem til det så spilte vi greit og tapte ikke så mange kamper, men det var fortsatt ustabilt og vanskelig vurdere oss. Det var så mye, røde kort, at vi havnet bakpå. Vi visste ikke hvor gode vi var.

– Det var første kampen der jeg så at vi satte inn det neste giret. Resultatet viste det ikke, og jeg forventer ikke at denne kampen blir lik. De har hjemmebane. Det var mange aspekter i vårt spill som var bra, og det må vi få til igjen, men motstanderen har hatt en full uke på seg til å forberede seg, så det er mulig at de gjør noen ting annerledes. Så må vi tilpasse oss det.

Hvem som kan bli spilleklare igjen etter landslagspausen

– Curtis (Jones).

– Og så tror jeg de to andre, Diogo (Jota) og Trent (Alexander-Arnold) har en mulighet for helgen etter.

– Stefan har nå sin pre-season for å bygge seg opp. Dersom han føler noe nå så er det ikke skade, men intensitet. Han er en ung gutt, så vi må sørge for at vi ikke bruker ham før han er klar. Det som skjedde sist var at kroppen ikke var klar for intensiteten i profesjonell fotball. Han er mye bedre og på et mye bedre sted nå. Det tok lang tid, og vi må vente litt, men han er i pre-season nå så jeg tror han kan være med og trene med laget etter landslagspausen.

Mo Salah mot Manchester United og at han er tilbake

– Det er bare så bra. Du kunne se det i går kveld, hvor mange mål var det han satte opp i tillegg til å score? Han scoret og var omtrent involvert i alle de andre.

– Han er eksepsjonell. Det var en merkelig kamp i andreomgangen. Jeg skulle likt å ta ham av, men det var ikke mulig på grunn av Bobby (Clark) sin situasjon. Han kunne styre det ganske bra, og var involvert i enda et mål som var offside.

– Mo er pur kvalitet, og spør ham hva han liker så godt med Manchester United... Dersom vi snakker mer om det, jo mindre sannsynlig er det at det vil skje denne gang, så det er grunnen til at jeg ikke liker dette temaet så godt. Han er bare en eksepsjonell fyr, en spiller i verdensklasse, og måten vi har klart oss uten ham er helt utrolig. Guttene har gjort det utrolig bra, men det er bedre å ha ham rundt, på banen og i garderoben, så det er bra.

– Vi har hatt muligheten til å bygge ham opp nå med minutter, og han er klar for søndag.