Vi fulgte pressekonferansen med Klopp og Szoboszlai:– Vi har en ganske god sjanse til å vinne alle trofeene

Vi fulgte pressekonferansen med Jürgen Klopp og Dominik Szoboszlai.

Det nærmer seg

Jürgen Klopp får med seg Dominik Szoboszlai på dagens pressekonferanse.

Liverpool-duoen ventes på presserommet kl. 14.00.

Vi starter med Szoboszlai!

Skadeplagene

– Jeg er tilbake nå, så jeg føler ingen smerte. Det fortsetter forhåpentligvis slik i fremtiden.

– En slik skade er det verste som kan skje med deg. Du kan ikke hjelpe laget og må se kampene fra TV-en eller tribunen.

– Det kan skje med alle fotballspillere når som helst, så vi må alltid passe på oss selv og være klare for å spille hvert eneste minutt.

Sesongen så langt

– Det er en god følelse. Vi har allerede vunnet ett trofé og vi har tre igjen. Personlig vil jeg vinne alle tre - eller faktisk fire.

– Vi må ta det kamp for kamp, så vi kan ikke se for langt fremover. Mulighetene for å vinne alle tre er ganske gode, men hvis du spør City- og Arsenal-spillerne, vil de si akkurat det samme.

– Vi må jobbe for det, for det kommer ikke til å falle i hendene på oss.

Den nye midtbanen

– Det er aldri lett å komme til en ny liga, i et nytt lag med nye spillere, men jeg tror vi har vist at vi kan klare alt. Ikke enda, men vi jobbet med det.

– Vi har hatt en helt ny midtbane med meg, Macca (Mac Allister), Endo, Ryan (Gravenberch). Vi har vist at vi er klare til å vise oss frem i Premier League.

Hjelpe ungguttene

– Jeg er ikke så gammel, heldigvis! Jeg har likevel mye erfaring i forhold til alder, jeg er en landslagskaptein.

– Jeg hjelper de unge spillerne så mye jeg kan, men hvis du spør dem, er jeg nok ikke den første de kommer til. Det er mer erfarne spillere her, slik som Virg (van Dijk) og Mo (Salah). Hvis de kommer til meg, vil jeg selvfølgelig gi dem mine beste råd.

Inntrykket av LFC

– Det er akkurat som forventet. Jeg hadde forventninger om hvordan alt fungerer da jeg flyttet hit, og for å være ærlig, har inntrykket blitt bedre etter jeg kom.

– Har noe overrasket meg? Ikke egentlig. Jeg spiller med Peter Gulacsi på landslaget, og han har spilt her tidligere, så jeg snakket med ham om hva forskjellene er fra Tyskland og Østerrike.

– Jeg fikk derfor tid til å forberede meg. Jeg er veldig glad for å være her, og forhåpentligvis blir jeg her i mange år.

Gikk glipp av ligacupfinalen

– Det var ikke enkelt. Det er ikke mulig å gå fra null til hundre. Det er steg som trengs å ta (på veien mot å bli skadefri).

– Det er ikke enkelt når du føler at du er klar til å spille, men så får du kanskje bare 15 minutter, så 40, så 60. Det er vanskelig å forstå for oss spillere, men vi må akseptere det, for det er kroppen vår som er det viktigste i en kamp.

– Jeg er ikke på det nivået jeg hadde tidligere i sesongen.

Wataru Endo

– Jeg spilte mot ham i Stuttgart, og han var overalt. Det føles som om du har kommet deg forbi ham, men så snur du deg, og så er han der igjen.

– Jeg kan forstå hvordan folk tenker: «Hvordan er han der når jeg nettopp passerte ham?»

– Du må nesten spørre sjefen om han har vært et godt kjøp!

Nivået denne sesongen

– Alle spillere har gode og mindre gode kamper. Du kan også ha dårlige kamper. Ingen av oss har vært oppe på 100% i hver kamp.

– Det gjelder kanskje spesielt for min egen del, men jeg jobber hardt for å komme meg i topp form.

– Hvis dere tror at dere så det beste av meg tidlig i sesongen, så var det ikke det. Jeg kan være enda bedre.

Klopp er på plass

Michael Edwards-ansettelsen

– Vi har hatt en samtale, og vi har alltid hatt et godt forhold på et profesjonelt nivå. Nå er han tilbake, og jeg er veldig glad for det. Jeg ønsket å forlate klubben på et godt sted, så dette var en topp løsning.

Åpen for å bli?

– Nei, for han er ikke dum, ler Klopp.

– Dette var ikke et av temaene vi snakket om. Kan du egentlig forestille deg at jeg endrer mening nå? Jeg sier ikke slike ting uten å tenke meg om.

Laget mot Sparta Praha

– Vi ønsker å spille den beste mulige fotballkampen. Det er alltid slik vi bestemmer lagoppstillingen. Jeg kan ikke forteller deg hva jeg ville gjøre akkurat nå, selv om jeg ønsket det.

– Vi hadde noen spillere som trengte en ekstra dag i går. Vi får se hvordan situasjonen er i dag. Målet med lagoppstillingen vil være å ha de beste beina på banen.

– Vi må prøve å ignorere resultatet fra første kamp, og bare holde rytmen. Vi må ikke tenke på søndagens kamp, selv om det er mot Manchester United.

Oprettholde den gode formen

– Du kan se på det (et momentum) slik, men det er super tøft uansett. Arsenal spilte vel sin siste kamp før landslagspausen? Everton har vel spillefri? Jeg tror ikke de er så fornøyde med det heller.

– Nå skal mange spillere spille to kamper for landslaget, det er tøft. Vi tenker ikke på det, vi spiller bare kampene.

– Har vi momentum enda? Det får vi se i morgen kveld. Etter det får vi se hva vi gjør, men gode resultater og prestasjoner hjelper alltid.

– Guttene har vært gode over lang tid, men det er lenge igjen. Vi er ikke i nærheten av å være ferdig.

– Sparta Praha vil vise seg frem, så vi må vise oss frem. Dette er vår stadion og vi vil gjøre denne turneringen til vår turnering. 

Joe Gomez

– Jeg kunne ikke vært mer glad for ham! Han var viktig for oss i 2019/20, men han har slitt med skader og en rolle inn og ut av laget.

– Han er fortsatt viktig for oss, men denne sesongen har han vist det over tid også. Han har vært ekstremt bra, og han har utviklet seg enormt.

– Han har virkelig vokst med utfordringene han har møtt. Nå er han i fantastisk form, så får vi håpe det varer.

Mohamed Salah

– Det er viktig at vi bygger opp fysikken til Mo. I denne kampen (mot City) var det ikke nødvendig eller mulig å bytte ham til pause.

– Han er klar, ikke for 90 minutter, men han er klar. Vi trenger heldigvis ikke å stresse med den situasjonen lengre.

Klubbens situasjon

– Klubben er inne i en veldig god periode, og på et godt sted. Det er veldig fint å være en del av LFC for øyeblikket, og det er jeg veldig glad for.

Van Dijks utvikling

– Hvis et kapteinsbind kan gjøre oss til vår beste versjon, burde vi alle prøve det! Han har tatt store steg.

– Han har holdt et utrolig nivå for oss i mange år. Det var aldri et reelt problem. Hvis du spiller på dette nivået, kan små problemer føre til store forskjeller i prestasjonen.

– Han er super ambisiøs og ønsker å oppnå mye med klubben. Og ja, kapteinsrollen hjalp ham. Han har taklet den rollen eksepsjonelt bra.

– Hele kapteinsteamet har egentlig tatt store steg. Det var også planen da vi mistet lederne våre (i fjor sommer). Resultat ble akkurat slik jeg ønsket det.

Mohamed Salah igjen

– Han er klar til å starte, men jeg er ikke sikker på om han bør spille 90 minutter. Han kunne startet forrige kamp, men jeg er ikke sikker på hvor lenge han kunne spilt.

– Han kan spille 90, men det avhenger av hvordan kampen ser ut. Han kan jo vanligvis spille 90 etter 90, men nå har han vært ute unormalt lenge. Vi må sørge for at vi igjen kan stole på ham i hver kamp.

Det var alt

Vi fikk ikke en skadeoppdatering, men Klopp var svært optimistisk for fremtiden til Liverpool med Michael Edwards som sjef.

Nå er det bare å glede seg til en ny kamp mot Sparta Praha torsdag kveld.

Kampen sendes direkte på TV3+ og Viaplay fra 21.00.