Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse:– Tittelkamp? Det synes jeg er litt for tidlig

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse før kampen mot Manchester City.

Ordkrigen mellom Haaland og Trent

– Jeg hadde noen som fortalte meg var jeg burde si, ler Klopp.

– Jeg er ikke sikker på hvor ofte vi må si det, men vi respekterer City. Pep er den beste manageren i verden. De har utrolige spillere, den beste nieren, de Bruyne, Phil Foden. Trent vet det, men han er Liverpool-supporter, han sto på sidelinjen i mange år før han var på banen.

– Vårt slag er «This means more». Vi hadde en parade for to år siden etter et tap i Champions League og i Premier League. Fortell meg om en by som ville gjrot det samme etter slike nederlag?

– Denne klubben er spesiell for oss. Vi føler det også, så hvorfor skal vi ikke si det? Han føler det slik.

– Jeg er ganske sikker på at han viste respekt også. Manchester City er tross alt den mest suksessrike klubben på mange år. Det betyr selvfølgelig mye for deres supportere.

– Det betyr kanskje mer for oss at det er færre (trofeer)? Vi vinner ikke fem og deretter nummer seks.

– Dere elsker intervjuer hvor noen faktisk mener noe, slik at verden skal reagere. Det er fortsatt lovlig å tenke hva vi vil, så jeg ser ikke noe galt med hva Trent sa.

En potensiell tittelkamp

– Kampene mellom oss er alltid store. Tittelkamp? Det er kanskje litt tidlig. Jeg tror ikke noen vil åpne champagneflaskene etter denne kampen, men det er tre poeng og det er viktig.

– Vi møter en utrolig sterk motstander, så vi skal ikke skjule ønsket om å vinne, uansett hvor vanskelig det vil bli. Det er en stor kamp, jeg forstår spørsmålet og jeg er spent.

Ibrahima Konate

– Ibou? Jeg vet ikke. Han var positiv i går kveld, og han mente det var riktig å gå av banen, men som vi vet, det betyr dessverre ikke så mye. Han skal gjennom en skann, men så langt har jeg ikke fått se på resultatene.

– Alle de andre har det bra. Mo, det er ingenting der. Han har det også bra.

Anfield

– Anfield påvirker kamper fra tid til annen. Kom igjen, ler Klopp.

– Våre supportere kan skape en vanvittig atmosfære. Blir folk fornærmet om jeg sier ingenting kan sammenlignes? Det er bra, det er viktig, og det gir oss energi.

– Dette er kamper du ønsker å spille eller se på. Anfield er selvfølgelig enormt viktig for oss, og vi vet folket vil hjelpe oss frem.

Rivaleriet med Pep Guardiola

– Jeg føler ikke at det er et rivaleri, men jeg forstår de som mener det. Vi er begge glad i konkurranse og ønsker å vinne. Begge to er også veldig heldig som har så gode spillere i laget.

– Jeg har sagt det før, men hvis vi møtes i fremtiden, vil det være mye respekt. Vi har nok mye å prate om, men på søndag skal det ikke handle om at dette kan være den siste kampen (mellom oss).

– Vi kan også møtes i FA-cupen, men det blir nok bare helgens kamp. Vi får se. Å være en del av en slik kamp er enormt. Vi har spillere som har spilt denne kampen 20 ganger, men spenningen er alltid spesiell. Vi skal gi det et forsøk, og gjøre det på vår måte.

Haaland mot van Dijk

– Haaland er en smart spiller. Han har ikke en egen kamp med en forsvarer, det er ulike situasjoner hele tiden. Han er smart nok til å ikke være nære den ene forsvaren hele tiden.

– Jeg forstår spørsmålet, men fotballen fungerer ikke slik lenger. Vi må forsvare oss mot hele City. Hvis van Dijk klarer å nulle ut Haaland, sender han bare ballen videre til Foden, de Bryne, Rodri. Det er ikke mulig.

– Denen kampen har så mange elementer, og vi har omtrent 48 timer på å forberede oss. Vi prøver å finne de riktige vriene, så jeg gleder meg til kamp.

– Vi er mye bedre enn tidligere, vi vet at vi er gode, vi vet at de er gode, så la oss få i gang kampen!

Fremgangen og mentaliteten

– Guttene har vist det gjennom hele sesongen. Vi startet med noen rare røde kort, vant kamper med ti mann, så har vi hatt skadeproblemer. Men guttene har vist seg fra en fantastisk side.

– Dette er den avgjørende delen av sesongen. Å vise mentalitet i mars er fint, men du kvalifiserer deg ikke til Europa engang om det stopper nå. Vi må bare fortsette.

Pep Guardiolas karriere

– Alle trofeene han har vunnet er selvfølgelig en ting, men ser på ham nede på sidelinjen. Det ser ut som en mann som aldri har vunnet noe før.

– Jeg har den samme jobben, så jeg ser perfeksjon når jeg ser det. Han har gjort underverker med flere lag de siste årene. Det er alltid ballbesittende, men så kan han snu det litt med langpasninger. Ederson til Aguero for noen år siden for eksempel. Det er vanskelig å forsvare seg mot.

– Hvordan kan jeg dømme managere fra før min tid? Det kan jeg ikke, men i min levetid er Pep den største manageren.

Mer om rivaleriet med Pep

– Jeg har aldri vært frustert (mot Guardiola). Jeg visste at det var 3000 fotballspillere som var bedre enn meg, men jeg elsket fortsatt sporten, så jeg har ingen problemer med det. Han har egentlig gjort meg til en bedre manager.

– Jeg har faktisk en positiv statistikk mot Pep, men jeg har ingen anelse om hvordan det skjedde. Jeg vet også at jeg er en en flink manager, men han er den beste i mine øyne. I de fleste kampene møter jeg ikke Guardiola.

– Jeg kan ikke si hvorfor han er bedre, det er vanskelig. Jeg klarer ikke å finne forskjellene akkurat nå. Kanskje det handler mer om smak? Noen liker måten vi spiller på mer, og jeg er en av dem, ellers ville vi spilt annerledes.

Jarell Quansah

Han har hatt en enorm utvikling, og stilte opp for oss (fra første spark på ballen). Den generelle oppfatningen var ikke at han ville ta en så stor plass så fort, men vi visste at han hadde et stort talent. Sterk, god med ballen i beina, de tingene der.

– Spørsmålet vårt ar mer om han ville takle det neste steget, Premier League-spisser, det fysiske og så videre. Vi ville gi han muligheten, men også tid til å tilpasse seg. Vi tenkte også at troppen ga ham den muligheten (med Joe Gomez, Joel Matip, Virgil van Dijk og Ibrahima Konate).

– Han var da midtstopper nummer fem på det tidspunktet. Vi fikk noen skader, vi vurderte det, men så viste han seg frem med en gang. Det er fantastisk å ha en slik spiller i troppen.

Det var alt!

Vi fikk ikke svaret på Ibrahima Konate, men det var heller ikke dårlige nyheter, heldigvis. Jürgen Klopp virket uansett i lystig humør to dager før storkampen.

Liverpool - Manchester City sparkes i gang søndag kl. 16.45, og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.