Pressekonferansen før Brighton-kampen:Klopp om Alonso: – Jeg forstår at han ønsker å gjøre det på denne måten

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse før Brighton-kampen.

Velkommen

Landslagsfotball er endelig over, og nå kan vi endelig se frem mot en vanvittig spennende sesonginnspurt.

Det første hinderet på veien mot Premier League-tittelen er søndagens hjemmekamp mot Roberto De Zerbis Brighton-lag.

Får Klopp spørsmål om italieneren? Hva med skadesituasjonen? Vi får nok svaret på det meste når Liverpool-treneren er på plass rundt 14.30.

Xabi Alonso valg om å bli i Leverkusen

– Jeg kan snakke om det å være en ung manager i en klubb med suksess. Jeg gjorde omtrent det samme som ham (i Mainz) og jeg angret aldri på det.

– Xabi gjør en flott jobb der, og det kan se ut som laget holder seg samlet også. Slik er det ikke alltid.

– Jeg forstår at han ønsker å gjøre det på denne måten.

Skadeoppdatering

– Curtis (Jones) er tilbake i trening, men jeg vet ikke om han blir klar til søndag. Ibou (Konate) hadde en ekstra hviledag, ingenting annet. Robbo tar vi dag for dag. Han trener ikke i dag, men det er ikke så ille. Det ser ganske bra ut egentlig.

– Flere av de andre guttene vil delta i deler av lagtreningen fra neste uke av. De er ikke så langt unna, og alle tar sine steg. Det er positivt. Darwin (Nunez) gjennomførte en liten rehabilitering denne uken, trente delvis dag én. Nå er han i full trening.

Møtet med Brighton

– Vi går for tre poeng, det er 100 prosent sikkert. Men vi vet hvor vanskelig det er mot Brighton. Roberto (De Zerbi) gjør en utrolig jobb der. Det er alltid uvanlige kamper mot Brighton. Nå har vi forbedret oss siden vi møtte dem her for 18 måneder siden.

– Jeg mener det første møtet til Roberto var mot oss, og vi visste ikke hva vi skulle forberede oss på. Da imponerte han meg stort, for laget hans spilte allerede da på hans måte. Siden den gang har de bare blitt bedre.

– Vi trenger en virkelig, virkelig god atmosfære, samtidig som vi må forstå hva vi trenger å gjøre. Det handler blant annet om å beholde ballen, for vi må ha mer ballbesittelse enn i de siste kampene mot dem.

– Dette er ikke en normal kamp, de spiller mot vår rytme, så vi må bryte ned deres. Det vil bli interessant å se, og jeg ser virkelig frem til det.

– Nå har vi satt oss i en posisjon hvor vi kjemper for alle poeng. Hvis du hadde sagt til meg i fjor sommer at vi skulle kjempe med City og Arsenal, ville jeg signert på det med en gang. Nå er det ikke flere landslagspauser, så det betyr at alle kan fokusere 100 prosent på klubbfotballen.

Brightons spillestil

– Jeg kunne ikke trent det laget. Det går imot min personlighet, men de er vanvittig gøy å se på. Det er en krevende spillestil, så det må gis skryt for til manageren.

– De er interessante å se på, og jeg liker det. De spiller på en litt annen måte (enn City), med mer struktur i posisjonsspillet. City har mer frihet. Hvis de har dagen, kan de slå hvilket som helst lag. Det kan vi også.

Tittelkampen

– Vi må bare gi alt og ignorere alt snakket (i media). Det er slik i kamp etter kamp. Vi må grave dypt og kjøre på i hver kamp.

– Alle kamper er utfordrende, og alle trenger flaks med skader. Vi har ikke hatt det til nå, men forhåpentligvis kommer guttene tilbake snart.

– Vi har funnet vår måte å spille på, og før kampene mot City og United, spilte vi noe av det beste vi har gjort denne sesongen. 

Alonso, forventninger til tidligere spillere

– Jeg tror ikke du kan sammeligne det (med meg). Leverkusen er veldig imponerende, og det er ikke sånn at han har bygget videre på noe som var der tidligere.

– Han har skapt en mentalitet, en helt spesiell mentalitet. Du kan ikke begynne å snakke om det er for tidlig eller sent (å ta det neste steget), jeg vet ikke. Alle har sin historie.

Få spillere tilbake

– Vi trenger alle tilbake. Vi må komme oss gjennom denne perioden steg for steg, så vil guttene komme tilbake. Men de vil ikke få tid til å finne rytmen igjen, de må bare levere.

– Det begynner med forsvarsspillet, motpress og deretter få inn rytmen. Dette er våre finaler, selv om det ikke betyr at du ikke kan tape. Vi må bare ikke stresse og prøve å vinne kamper etter tre minutter. Vi må spille som normalt.

– Etter 28 kamper (i Premier League) har vi lært hvordan vi skal spille, så vi har mye å gå etter. Jeg har også fått mange gode svar på spørsmål som ikke fantes tidlig i sesongen.

Stefan Bajcetics lange skadeavbrekk

– Han trener delvis med U21-laget. Neste uke skal han trener for fullt med dem, før han blir med oss igjen. Han har bygd opp litt muskler, så alt ser bra ut.

– Fotballintelligensen hans kommer helt naturlig, så han har ikke mistet noe, men rytmen er noe annet. Conor Bradley trengte ikke lang tid da han var ute en stund. Han (Bajcetic) er en smart gutt, så jeg tipper han vil klare seg fint, men hva vet jeg?

– Jeg glemte nesten at han hadde spilt for oss denne sesongen, for siden da har alt gått galt. Men dette er utvilsomt gode nyheter.

Det var alt!

Jürgen Klopp har forlatt presserommet.