Stilte spørsmål som fikk Klopp til å storme ut - nå tar han Liverpool-manageren i forsvar

Et intervju på danske Viaplay har gått viralt etter at en irritert Jürgen Klopp stormet vekk. Nå tar journalisten han i forsvar.

Jürgen Klopp er ikke spesielt glad i å tape fotballkamper. Det vet alle som har fulgt tyskeren som manager. Etter det sure tapet for Manchester United søndag, måtte han i manesjen foran mikrofonene, og særlig ett intervju fikk TV-tittere til å steile.

Intervjuet ble gjort med danske Viaplay, og viste en ganske gretten Klopp som plutselig ble irritert og stormet vekk fra intervjuet med Niels Christian Frederiksen.

Klopp skal ha latt seg provosere over spørsmål om spillernes form etter de mange skadene og det intense programmet. Like før han forsvant fra mikrofonen, sa Klopp til Frederiksen: «Come on, you’re obviously not in a great shape and I have no nerves for you. What is wrong with you?» (løst oversatt til: «kom igjen, du er åpenbart ikke i god forfatning og jeg har ikke tålmodighet med deg. Hva feiler det deg?»)

Klippet spredte seg som ild i tørt gress på sosiale medier, og mange lar seg fornærme på Frederiksens vegne. De anklager Klopp for å være frekk rundt journalistens fysiske utseende, og tror at Klopp rett og slett kaller intervjueren for overvektig. Nå tar Frederiksen selv bladet fra munnen.

– Ikke det han mente

Danske Tipsbladet snakket med Frederiksen etter seansen, og der tar Frederiksen Klopp i forsvar og mener tyskerens kommentarer er misforstått. Han tror ikke det er tilfellet at Klopp kalte han for overvektig.

– Nei, nei, nei, det var overhodet ikke det han mente. For det første så er jeg ikke overvektig, og hvis jeg var det så ville han aldri ha sagt det. Sånn er ikke Klopp.

– Det var slett ikke ment sånn. Han er ikke motbydelig. Han mente at jeg var ute av stand og form til å stille spørsmål. Det var intet annet, sa Frederiksen til Tipsbladet.

– Jeg tolker det mest som et uttrykk for at han var forferdelig frustrert over at de tapte for Manchester United på den måten, hvor de ledet to ganger og burde ha sikret seieren. Hans drømmescenario var at de skulle spille FA-cupfinale på Wembley i hans siste kamp i England og det er tatt fra han nå. Så jeg kan forstå at han er superfrustrert.

– Så fikk han et spørsmål han ikke syntes var passende. Det har vært et tema for dem at de har mange skader og mange kamper, som han har klaget over. Så fikk han et spørsmål om hvorfor de ikke hadde intensitet i spillet, og da klikket han. Det er fair nok, det har jeg absolutt ungen problemer med.

– Når man er en av verdens beste trenere, og man har vært det i årevis, så skjer ikke det uten å være verdens dårligste taper. Premisset for å være en god trener er at ikke kan like å tape, og at man er en vinner.

Frederiksen forventer ingen unnskyldning, og regner med god tone ved neste Klopp-intervju.

– Det blir absolutt ingen problemer fremover. Det kan jeg ikke forestille meg. Når jeg skal intervjue han igjen så er vi nok like gode venner, profesjonelt sett. Jeg tror ikke han bærer nag, og det gjør i hvert fall ikke jeg.

«Omsider, syv måneder inn i Liverpools forbløffende sesong, var det noen som klarte å stoppe dem»

Dette skriver avisene:«Omsider, syv måneder inn i Liverpools forbløffende sesong, var det noen som klarte å stoppe dem»

Dette skriver avisene etter at Liverpool ble slått ut av FA-cupen på surt vis av erkerival Manchester United.

Innsikt 18.mar 12:52
– Vi burde straffet dem hardere

– Vi burde straffet dem hardere

Jürgen Klopp sier at dette var første gang han så laget sitt slite.