– Jeg har hatt andre ting å tenke på enn Manchester United

Jürgen Klopp har ikke sett på de røde djevlene som en av Liverpools største rivaler de siste årene.

Da Sir Alex Ferguson tok over Manchester United i 1986, var Liverpool den største klubben i engelsk fotball. 16 år senere, i 2002, uttalte skotten at hans største bragd på Old Trafford var å vippe de røde ned fra tronen de hadde sittet på i lang tid.

Det er et sitat Jürgen Klopp har fått med seg med en rekke ganger, og før dagens kamp mot Manchester United, fikk tyskeren spørsmål om den setningen.

– Jeg kjenner til det berømte sitatet, men jeg har ærlig talt hatt andre ting å tenke på enn Manchester United siden jeg kom. I mitt første år vant Leicester, andre året Chelsea, så begynte Manchester City å vinne ligaen.

– Nei, dette har ikke noe med Manchester United eller meg å gjøre. Jeg tenker egentlig bare på dem hvis vi møter dem. Hvis ikke, kan de gjøre som de vil. Jeg kan ikke påvirke (fortiden), sa Liverpool-treneren ifølge The Telegraph.

7-0: Jürgen Klopp har hatt noen elleville oppgjør mot Manchester United de siste sesongene.

7-0: Jürgen Klopp har hatt noen elleville oppgjør mot Manchester United de siste sesongene.

Den første kampen

Om Klopp vil innrømme det eller ikke, så er kampene mot Manchester United helt spesielle for begge klubber, og det vet også 56-åringen. Men han har et poeng, for siden 2015, har de to klubbene sjelden konkurrent om de samme trofeene.

– Jeg tenkte aldri på det (da jeg kom). Jeg kom inn, vi spilte mot Tottenham og det var nok! Jeg er ikke så smart at jeg kan tenke på så mange forskjellige ting på en gang. Jeg mener vi tapte den første kampen mot dem, (Wayne) Rooney scoret, tror jeg.

Tyskeren husker godt, for den 17. januar 2016 var det nettopp Rooney som ble matchvinner på Anfield i hans første møte med de rødes store rivaler.

ANDRE FJES: Louis van Gaal var Manchester United-trener da Jürgen Klopp tok over Liverpool i 2015.

ANDRE FJES: Louis van Gaal var Manchester United-trener da Jürgen Klopp tok over Liverpool i 2015.

– Jeg syntes vi var bedre, men de vant kampen. Jeg husker det, men tenkte aldri at «vi må opp på det nivået», jeg kan bare gjøre det steg for steg. Vi var sannsynligvis langt unna, men det hindret oss ikke, fortsatte Klopp.

Få måneder senere fikk heldigvis tyskeren sin revansje. Da møttes lagene i Europa League, og etter en sterk 2-0-seier hjemme på Anfield, sikret Philippe Coutinho avansement med en flott scoring på Old Trafford. Siden har det vært mange fantastiske Liverpool-kamper, men også et par tunge.

Nå er det en ny kamp på gang, og den spilles selvfølgelig i dag. Kampen fra Old Trafford sparkes i gang kl. 16.30, og sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay.

– Hvis vi blir slått ut av FA-cupen på hjemmebane, mot Liverpool, så er det ingenting igjen å spille for

– Hvis vi blir slått ut av FA-cupen på hjemmebane, mot Liverpool, så er det ingenting igjen å spille for

Manchester United-supporteren bryr seg ikke om Liverpools ønskede kvadrupel, men mener sesongen er over dersom hjemmelaget taper søndag.

Innsikt 17.mar 12:27
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaTrenger du noe å lese på stranda i sommer? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05