– Ser ikke frem til å si farvel

Virgil van Dijk gruer seg til han må si farvel til Jürgen Klopp, men håper på en minneverdig avskjed.

Virgil van Dijk sier før kveldens kamp mot Tyskland at det å ta farvel med noen ikke er noe han liker å gjøre. Liverpool-kapteinen må om et par måneder innse at tiden med Jürgen Klopp som manager for de røde er forbi. 

– Jeg er en person med mye følelser, og synes alltid det er vanskelig å skulle skille lag med noen. Det blir i høyeste grad vanskelig denne gangen også. Det er ikke bare manageren som drar, det er flere andre, som Pep Lijnders, en viktig person i støtteapparatet - og flere andre, sier han ifølge Liverpool Echo.

– Jeg ser ikke frem til å si farvel, men det vi kan gjøre er å sørge for at det blir en minneverdig avskjed ved å vinne trofeer sammen. 

32-åringen sier at det knyttes tette bånd mellom spillere og trenerapparatet som jobber så mange timer sammen. 

– Vi ser hverandre nesten daglig, og tidvis mer enn vi ser kone og barn hjemme. Vi går gjennom opp- og nedturer sammen. Det skaper et tett bånd mellom oss, og spesielt i en klubb som Liverpol, som er en stor familie. Så er det plutselig over etter noen år. Men jeg føler meg trygg på at klubben klarer å ta vare på den unike atmosfæren vi har også i fremtiden, sier han.

Avskjedsturneen har begynt

Van Dijk sørget for at Klopps siste sesong uansett har noe å vise til i form av trofeer da han stanget inn vinnermålet i ligacupfinalen mot Chelsea for en måned siden. 

– Det var det perfekte øyeblikk, akkurat som jeg hadde sett for meg. Familien min var på tribunen, det var en spennende kamp, og så scoret jeg vinnermålet.

Det var første trofé nederlenderen løftet som kaptein for de røde. 

– Som kaptein er jeg veldig stolt over den opplevelsen. Det å vinne et trofé, mitt første som kaptein, sammen med manageren som har betydd så mye for klubben og meg som spiller.

Vil vinne alt

De fleste virker nå å være enige i at van Dijk er tilbake på sitt beste, etter et år der han fikk kritikk for prestasjonene både på klubb- og landslag. Nå leder han begge lag mot en viktig periode - Liverpool i sesongavslutningen og Nederland i EM i Tyskland. 

– Man må klare å takle kritikken, og som alle andre mennesker er jeg ikke immun. Jeg forstår at det å få kritikk er en del av jobben, men noen ganger takler man det bedre enn andre ganger, sier han. 

Stopperkjempen er på utgående kontrakt sommeren 2025, men virker å være motivert til å forlenge med Liverpool og fortsette jakten på nye trofeer.

– Jeg føler meg sterk både fysisk og mentalt. Jeg vil vinne alt sammen. Det ser bra ut for Liverpool nå - vi er med i kampen om ligagullet og Europa League. Jeg ønsker å løfte de trofeene, og hvis alt klaffer kan jeg kanskje få løfte et trofé som kaptein for landslaget også.

Nå skal de siste landskampene unnagjøres

Nå skal de siste landskampene unnagjøres

La oss håpe alle kommer seg helskinnet gjennom det neste døgnet.

– Jeg har aldri sett noen med en slik pasningsfot

– Jeg har aldri sett noen med en slik pasningsfot

Kyle Walker er lagkamerat med Kevin de Bruyne, men selv ikke belgieren når opp til Trent Alexander-Arnold, ifølge høyrebacken.