– Virgil er tilbake på sitt beste og ønsker å oppnå mye med denne klubben

Jürgen Klopp fikk spørsmål om sin kaptein, som seiler opp som en mulig kandidat til å bli kåret til årets spiller i England.

Et sikkert vårtegn i engelsk fotball er at journalistene begynner å snakke om hvem som skal bli kåret til årets spiller i Premier League. I de samtalene så er det en del kandidater som stikker seg ut. Rodri og Phil Foden i Manchester City, Martin Ødegaard og Declan Rice i Arsenal, og Virgil van Dijk som den eneste fra Liverpool, kanskje fordi det har vært så mange skader på andre sentrale spillere denne sesongen.

På onsdagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om sin kaptein, og om han nå er tilbake på sitt aller beste.

– Dersom det bare er et armbind som skal til for å gjøre oss til en bedre versjon av oss selv igjen, så bør. vi alle prøve på det. Ta det på oss og se hva som skjer, sier han.

– Det har definitivt vært et steg opp igjen, og han er tilbake på sitt beste. Når du spiller på det nivået som Virgil har spilt på i så mange år for oss, og det kommer en dipp etter en skade, så snakker alle som at det er over. Det er ikke hyggelig, men verden vi lever i, og slik er det bare.

– Det har egentlig aldri vært et skikkelig problem.

Vil fortsatt oppnå mye

Klopp mener en del av kritikken tidligere har vært litt urettferdig, og på grunn av den skyhøye standarden han har satt for seg selv.

– Dersom du er på det nivået som guttene er på, så kan små problemer gjøre en stor forskjell i hvordan du presterer, og slik er det bare. Dersom du ikke føler deg 100 prosent, men bare 80 prosent, om motspilleren går til høyre heller enn venstre og du leser situasjonen feil, så er han borte. Da sier hele verden «ja, han er ikke verdens beste forsvarsspiller lenger».

– Han har håndtert alle disse tingene i ung alder, og Virgil er ikke så ung lenger, men han er fortsatt et ungt menneske. Det er ikke som at han er 60 og har sett alt.

Van Dijk er en av flere sentrale spillere, sammen med Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah, som er på kontrakter som går ut sommeren 2025. Situasjonen til den trioen vil bli noe av det første Michael Edwards og Richard Hughes, når bekreftelsen omsider kommer på at det er han som blir sportsdirektør, må se på og vurdere.

– Han er superambisiøs, og ønsker å oppnå mye med klubben sin. Kapteinsbindet hjalp, og han har tatt rollen sensasjonelt bra. Det har alle gjort. Hele ledergruppen har stått frem, sier Klopp.

Liverpool - Sparta Praha spilles kl. 21.00, og vises på TV 3+ og Viaplay.

– Det var helt vilt! Min bror kom bort til meg og sa: «Du har fått mamma og pappa til å grine!»

Jarell Quansah:– Det var helt vilt! Min bror kom bort til meg og sa: «Du har fått mamma og pappa til å grine!»

Jarell Quansah snakker ut om ligacuptriumfen og hvorfor han valgte å spille for Liverpool i et ferskt intervju med The Athletic.

En pressemelding full av gode nyheter – men det var én setning som var litt kjip

En pressemelding full av gode nyheter – men det var én setning som var litt kjip

Michael Edwards skal jobbe med Liverpool igjen, men han skal også finne en ny klubb.

Kommentar 12.mar 17:15