Jarell Quansah:– Det var helt vilt! Min bror kom bort til meg og sa: «Du har fått mamma og pappa til å grine!»

Jarell Quansah snakker ut om ligacuptriumfen og hvorfor han valgte å spille for Liverpool i et ferskt intervju med The Athletic.

Jarell Quansah har byttet ut Bristol Rovers og League One-fotball med Virgil van Dijk, ligacuptriumfer og spill på Liverpools førstelag på under ett år.

Utviklingen til den unge midtstopperen fra Warrington  har vært ingenting annet enn helt vanvittig, og nå kan 21-åringen se frem mot en lang og lys karriere på de rødes førstelag.

I et intervju med James Pearce i The Athletic, snakker midtstopperen ut om hans første skikkelige trofé med Liverpool Football Club.

– Det var helt vilt! Min bror kom bort til meg og sa: «Du har fått mamma og pappa til å grine!», sier han om timene etter Wembley-triumfen.

Quansah hadde nemlig hele familien på plass i London den dagen, og i det 105. minutt kom øyeblikket de hadde ventet på i mange år. Da kom han innpå for en kjørt Ibrahima Konate, og så stopperkollega van Dijk heade inn vinnermålet få minutter før slutt.

ØYEBLIKKET: Jarell Quansahs familie satt på tribunen da Liverpool sikret seg sitt første trofé denne sesongen.

ØYEBLIKKET: Jarell Quansahs familie satt på tribunen da Liverpool sikret seg sitt første trofé denne sesongen.

– Det er deilig å vite at de lever en følelsesmessig berg-og-dalbane sammen med meg. De har ofret mye, alle dagene de har tatt seg fri fra jobb og kjørt meg til trening, dagene jeg har vært opprørt i bilen etter en tapt kamp, eller når jeg skrek eller gråt på vei hjem...

– Jeg er bare takknemlig for alt de har gjort for meg. Jeg så finalen som en tilbakebetaling for alt, samtidig som jeg kunne gjøre dem stolt, sier Quansah videre.

Kunne endt hos rivalene

Warrington, 21-åringens hjemsted, ligger midt i mellom Liverpool og Manchester. Han er født og oppvokst på samme sted som David Brooks (tidligere Manchester City), Jesse Lingard (tidligere Manchester United) og Jack Robinson (tidligere Liverpool) for å nevne noen.

Det er derfor ikke en selvfølge at spillere fra dette området ender opp på Merseyside.

– Jeg var i utgangspunktet en midtbanespiller, og og scoret seks mål i en kamp med en speider på tribunen. Jeg ble invitert til noen økter på klubbens utviklingssenter i Warrington, og da jeg fylte fem år, kom jeg til akademiet et par ganger i uken. Å være profesjonell fotballspiller er alt jeg noensinne har ønsket å være.

2021: Joe Hugill og Jarell Quansah kunne vært lagkamerater, men heldigvis ble det ikke slik.

2021: Joe Hugill og Jarell Quansah kunne vært lagkamerater, men heldigvis ble det ikke slik.

I løpet av de neste årene var midtstopperen på prøvespill i flere klubber, blant annet Manchester City. På den tiden var Liverpools akademi redd for å miste ham, skriver Pearce.

– Jeg var hos (Manchester) City, (Manchester) United, Wigan, Bolton, alle sammen. På den tiden spilte jeg bare fotball for å kose meg. Foreldrene mine mente jeg hadde en bedre mulighet med flere alternativer, forteller Quansah.

Til slutt var det trivsel og kameratskap som fikk 21-åringen til å bestemme seg.

– Jeg husker bare at Liverpool tilbød den beste treningen. Der var der jeg koste meg mest med fotballen min, og derfor valgte jeg å bli værende, avslutter han.

2007-modellen kan få sin debut mot Sparta Praha i kveld

2007-modellen kan få sin debut mot Sparta Praha i kveld

En kombinasjon av skader, et godt utgangspunkt og problemer med registrering kan ende med debut for 17 år gamle Carter Pinnington.

Innsikt 14.mar 12:00
Liverpool skal etter alt å dømme til kvartfinalen – hvem ligger best an til å ta følge?

Liverpool skal etter alt å dømme til kvartfinalen – hvem ligger best an til å ta følge?

Brighton og Villarreal gikk på kjempesmeller i det første oppgjøret, men ellers er det åpent i de fleste returkampene i kveld.