– Guttene ignorerte bare alle de riktige tingene. Det er noe av det flotteste jeg har sett

I kveld vil unggutter igjen få muligheten til å spille for Liverpools førstelag.

Etter Liverpools dramatiske ligacupseier på Wembley, har mye handlet om Chelsea som kastet bort tidenes mulighet til å vinne et trofé på bekostning av Liverpool. Det fordi Liverpool hadde så mange førstelagsspillere ute, og mistet enda flere underveis i kampen da det dro seg til.

Etterpå har det vært en diskusjon om at Chelsea sitt lag faktisk var yngre enn Liverpool sitt, uten at det ser på hvilken førstelagserfaring spillerne det gjelder hadde før den store finalen.

Klopp har selv tapt en rekke finaler, og likte ikke helt alt som ble sagt etter kampen.

– Jeg forstår at folk må snakke om det, men jeg har også vært på den andre benken og tapt en finale. Folk sier mye om deg som du ikke liker å høre. Når det kom til meg, så var noe av det sant, mens noe av det var usant og bare gjetting på hva som kunne ha skjedd, sier manageren til Liverpool Echo.

– Jeg er en som vet hvordan det er å tape fem eller seks finaler på rad, så jeg kan se for meg hvordan det var for Chelsea. Alle sier: «forresten, du tapte de siste fem, så det er en ny rekord». Det er ikke hyggelig, og som jeg sa, så følte jeg meg dem. De fortjente ikke å få all den skylden, fordi de spilte en veldig god fotballkamp, i en finale der ingen spiller sin beste fotball. Det handler bare om å slå motstanderen, og det var det vi gjorde. Derfor er ikke dette med å floppe noe jeg mener noe om.

Spesielt Gary Nevilles kommentar, «billion pound bottle jobs» - noe som kan oversettes til «de blå milliardfloppene» - har satt seg som en merkelapp på Chelseas lag.

– Jeg skjønner det ikke helt. De ønsket sterkt å få det til, men gjorde det ikke. Jeg kunne se på ansiktene til spillerne og Mauricio Pochettino etter kampen at de følte seg forferdelig. Jeg synes ikke noen fortjener å ha slike følelser, men i finaler, så er det slik, at det ene laget føler det på den måten mens de andre er lykkelige. Det er vanskelig, men verden vi lever i.

– Chelsea har et veldig ungt lag, og et annerledes prosjekt. Når «Poch» etter kampen sier at de var unge fra starten, og yngre på slutten, så har han rett. Det handler ikke om å sammenligne, men vi har vår situasjon og de har deres. Det er ikke lett, men vi fikk det til på et vis. Hva det betydde for oss var enormt, og jeg kunne ikke tro det. Jeg kunne ikke tro det da vi scoret målet.

Ignorerte alle de riktige tingene

For mens Chelsea hadde hatt presset og de største sjansene mot slutten av ordinær tid, skjedde det helt motsatte av det mange ville forvente i ekstraomgangene.

Liverpools urutinerte spillere tok tak i ballen, holdt på den og spilte, mens det var Chelsea som lå bakpå og så ut til å være mest interessert i straffekonkurranse, noe også Pochettino bekreftet etter kampen. Klopp trekker igjen frem supporterne, og før kampen har han igjen snakket om å bruke Anfield for alt det er verdt i kveld.

– Ekstraomgangene var så spesielle for alle. Det jeg likte best var at våre folk har en følelse for slike situasjoner. Vi forsto det i andreomgangen mot Luton, og vi forsto det i hele kampen på Wembley, og spesielt i ekstraomgangene, sier Klopp.

MOT EN VERDENSMESTER: James McConnell kom inn og spilte veldig godt i ekstraomgangene mot verdensmester Enzo Fernandez og Chelsea.

MOT EN VERDENSMESTER: James McConnell kom inn og spilte veldig godt i ekstraomgangene mot verdensmester Enzo Fernandez og Chelsea.

– Etter de siste 15-20 minuttene da Chelsea hadde store sjanser, Caoimhin Kelleher måtte gjøre store redninger, og mange tenkte at de neste 30 minuttene ville bli lange. Så begynte vi å spille igjen, og det er noe av det flotteste jeg har sett på lang, lang tid, for guttene ignorerte bare at de var uten erfaring under slike omstendigheter. Det er en lærdom for livet, at det handler om hvordan du håndterer ting, sier han.

– Guttene ignorerte de riktige tingene, brukte de riktige tingene, og stolte på prosessen og spillestilen vår. Det var veldig kult. De er i et slikt øyeblikk vil jeg si. De er alle ganske glade, og nå må vi sørge for at det fortsetter slik.

Unggutter som Bobby Clark, James McConnell, Jarell Quansah, Jayden Danns, Lewis Koumas og Trey Nyoni vil være aktuelle for spill i kveldens kamp. Fire av dem kom inn på Wembley, mens Koumas (18) og Nyoni (16) ble sittende på benken.

Liverpool - Southampton spilles kl. 21.00 i kveld, og vises på V Sport 2 og Viaplay.

Skadesituasjonen gjør at juniorturneringen kan bli nedprioritert

Skadesituasjonen gjør at juniorturneringen kan bli nedprioritert

Liverpool spiller kvartfinale i FA Youth Cup på torsdag, men flere av de aktuelle spillerne er trolig involvert på Anfield dagen før.

Akademiet ble avgjørende på Wembley - mye takket være Liverpools geniale avgjørelse

Akademiet ble avgjørende på Wembley - mye takket være Liverpools geniale avgjørelse

Vi ser tydelige resultater av det geniale Liverpool FC gjorde da de flyttet ut av Melwood etter 70 år.

Kommentar 27.feb 18:36