Europa League har vært den perfekte arena for sesongens store overraskelse

Jarell Quansah har lært mye av å få prøve seg i Europa League.

Jarell Quansah har gått fra null til 22 førstelagskamper på Liverpool denne sesongen. Det var det få som hadde trodd at han kom til å gjøre da vi skrev sommeren 2023, men midtstopperen har vist at det var en klok avgjørelse av Jürgen Klopp og hans team å regne ham som en viktig del av troppen denne sesongen. 

Skadesituasjonen i klubben, spesielt med Joel Matip ute med langtidsskade, har nok ført til at Quansah har fått litt flere muligheter enn noen hadde sett for seg, men snakk om å ta vare på sjansen. 21-åringen har vokst med oppgavene denne sesongen, og selv sier han at spesielt erfaringene i Europa League har vært gunstige. 

– Jeg vet at jeg ikke kommer til å være perfekt hele tiden, så for meg handler det om å ta lærdom mot gode spisser, europeiske spisser. Det kommer til å være nyttig på lang sikt. Jeg ønsker hele veien å lære, noe som er viktig i den fasen av karrieren jeg er i nå. 

Torsdag fikk han en ny mulighet til å vise seg frem da Liverpool slo Sparta Praha 5-1 i den første åttendedelsfinalen. 

– Vi visste at det kom til å bli en vanskelig kamp. De har mye kvalitet, spesielt høyt i banen. Vi slapp unna med skrekken noen ganger, og måtte ta noen grep i pausen. Jeg er glad for at vi tok med oss en seier og at den til slutt ble overbevisende. 

Vanvittig seiersprosent

Det pleier stort sett å bli seier når Quansah spiller. Så langt i Liverpool-karrieren har han en seiersprosent på utrolige 86. 19 av de 22 kampene er vunnet. Én har endt uavgjort, mens det har blitt to tap - bortemøtene med Union SG og Toulouse i Europa League. 

I Premier League har han vunnet samtlige åtte kamper han har vært på banen, og han har også fått smake på sitt første trofé. Kanskje er det derfor lurt å gi han en ny mulighet mot Manchester City på søndag? Med usikkerheten rundt Ibrahima Konatés skade er det ikke utenkelig at det kommer til å skje, selv om Joe Gomez nok er foran i køen. 

– Det blir spennende, og det er umulig å si hva som kommer til å se. Uansett hvem vi spiller med så har vi kvaliteten til å vinne kampen. Det går vi for uansett hvem som starter. 

Liverpool er i kjempeform, og har blant annet Darwin Nunez i scoringshumør på topp. 

– Hver eneste avslutning ser ut til å gå i mål for øyeblikket, så han må ha skyhøy selvtillit. Jeg er veldig glad for at han er i den formen. Vi har mye kvalitet i frontrekken, så hvis vi klarer å holde motstanderen unna vårt egget mål, vet vi at vi som regel klarer å vinne. 

21-åringen har de siste ukene nærmest blitt som en veteran å regne, ettersom skadesituasjonen har ført til at mange unggutter har fått muligheten.

– Vi har vært gjennom en vanskelig periode, men alle guttene har tatt ansvar når det har vært behov for det, uansett hvor gamle de er. Nå har vi fått noen klassespillere tilbake, og det kommer godt med når vi møter et lag som City, sier han.

– Ibou? Jeg vet ikke, men resten har det bra

– Ibou? Jeg vet ikke, men resten har det bra

Jürgen Klopp kom med en kjapp skadeoppdatering før toppkampen mot Manchester City.

«Hvis Haaland ser seg selv som sheriffen av dagens spisser, så har Nunez omfavnet rollen som den lovløse»

Dette skriver avisene:«Hvis Haaland ser seg selv som sheriffen av dagens spisser, så har Nunez omfavnet rollen som den lovløse»

Bare en potensiell skade på Ibrahima Konate satt en demper på stemningen etter 5-1-seieren i Praha hvor Darwin Nunez storspilte. Dette skriver de engelske avisene.

Innsikt 08.mar 13:01