– Ut fra andre omgang burde vi vunnet kampen

Virgil van Dijk satt igjen med blandede følelser etter kampen mot Manchester City.

Virgil van Dijk var nok en gang en gigant ute på banen for Liverpool da et intenst oppgjør mot Manchester City endte uavgjort. City tok ledelsen med et innøvd cornertrekk før pause, men etter hvilen kom Liverpool voldsomt tilbake. Utlikningsmålet fra Alexis Mac Allister kom tidlig, men ingen lag klarte å finne veien til et vinnermål. 

– Det ble mye bedre etter de første 15-20 minuttene i første omgang. De fant en ledig mann i mellomrommet hver gang, og vi skulle ha blitt litt bedre til å stenge rommet. Men vi viste en veldig god reaksjon. Vi hadde gode muligheter, men klarte dessverre ikke finne veien til mål, sier van Dijk og legger til at han sitter igjen med blandede følelser etter kampen. 

– Ut fra andre omgang burde vi ha vunnet kampen. Samtidig hadde de en avslutning i stolpen og kunne avgjort selv. Men jeg sitter igjen med blandede følelser, sier kapteinen. 

Han ryddet unna det meste av det Erling Braut Haaland og Manchester City hadde å komme med, og hadde også en solid stoppermakker i Jarell Quansah. 

– Da han kom tilbake fra lån inn i oppkjøringen tror jeg ikke han tenkte at han skulle starte kamper i tittelracet. I dag feide han unna alle utfordringer, og han var fantastisk. Han må bare fortsette å jobbe hardt, så kan han nå så langt han vil, sier Virgil.

For alvor med i kampen

Van Dijk har vært med på de fleste oppgjørene mot City de siste årene, og som alltid ble det intenst da lagene møttes. 

– Det er alltid intenst når vi møtes, kanskje med unntak av at da vi spilte mot dem da vi allerede hadde vunnet ligaen. Det er alltid vanskelig å møte dem. De har kvalitet over hele banen og vant trippelen i fjor. Det har jeg respekt for. 

– I dag var oppgaven vår å vinne kampen og å gjøre alt for å klare det. Vi hadde som sagt muligheter til å vinne, men det er ikke så verst med uavgjort heller. Vi må bare fokusere på det neste som kommer og være positive.

Ett poeng skiller nå de tre øverste lagene i ligaen. Arsenal leder på målforskjell foran Liverpool, mens City er poenget bak med ti kamper igjen å spille. 

– Vi må bare nyte at vi er med i kampen. Det er bare å se tilbake på hvordan det så ut for et år siden og alt vi slet med da, og sammenlikne med nå. Vi tar det ikke for gitt, og i andre omgang viste vi at vi har spilleglede også.

– Enten ringer Howard Webb til oss i morgen og beklager, eller så ber Mike Dean meg holde kjeft

– Enten ringer Howard Webb til oss i morgen og beklager, eller så ber Mike Dean meg holde kjeft

Liverpool ble snytt for et straffespark, mener Jürgen Klopp.

Kapteinen ledet an et fantastisk Liverpool - bare vinnermålet uteble

Spillerbørs og folkebørs: Kapteinen ledet an et fantastisk Liverpool - bare vinnermålet uteble

Virgil van Dijk var hjertet i et imponerende Liverpool-lag, som hadde de regjerende mesterne i kne. Over hele linja var det bunnsolid innsats fra de røde.

Kommentar 10.mar 18:49