Kapteinen kåret til månedens spiller i februar

Mannen som avgjorde ligacupfinalen fikk flest stemmer blant Liverpool-supporterne.

Virgil van Dijk ledet Liverpool til fem seiere i februar, avgjorde ligacupfinalen mot Chelsea og fikk med det løfte sitt første trofé som Liverpool-kaptein. Caoimhin Kelleher og Conor Bradley fikk henholdsvis nest flest og tredje flest stemmer, men det var nok aldri tvil om hvem som skulle bli kåret til månedens Liverpool-spiller i februar 2024. 

– Jeg er stolt, men det første jeg tenker på er alle guttene som har vist seg frem og sørget for at vi har fått gode resultater. Jeg har selvfølgelig vært en del av det, men med alle skadene vi har hatt er det imponerende hvordan spillerne, og spesielt de unge, har tatt ansvar. 

32-åringen kjenner på stolthet over utmerkelsen, og over å kunne lede Liverpool i det som er Jürgen Klopps siste sesong. 

– Jeg er veldig stolt over å være kaptein. Finalen var flott, og det er alltid spesielt å vinne et trofé. Stemningen er veldig bra både på treningsfeltet og på Anfield for tiden, så vi må bare sørge for å holde det gånede, sier han.

Verdens beste jobb

I tillegg til å avgjøre ligacupfinalen scoret van Dijk utlikningsmålet mot Luton på Anfield. Med det startet han en andre omgang det luktet svidd av, og sørget for at de røde fremdeles innehar tabelltoppen. 

– Jeg er en viktig del av laget og klubben, og er derfor veldig opptatt av å levere gode prestasjoner, i tillegg til å være et forbilde på og utenfor banen. 

– I mine øyne har jeg verdens beste jobb. Det er en drøm for meg å spille på høyeste nivå, og spesielt for en klubb som Liverpool. 

Det å løfte et trofé som kaptein for de røde ga mersmak. 

– Det var en spesiell dag, og jeg hadde familien og barna til stede. Det ble en perfekt begivenhet, og noe jeg aldri kommer til å glemme. Men vi fokuserer alltid på neste kamp, og det er noe jeg liker med å være på høyeste nivå, sier han.

Månedens spiller 2023/24

Februar: Virgil van Dijk
Januar: Conor Bradley
Desember: Wataru Endo
November: Mohamed Salah
Oktober: Mohamed Salah
September: Mohamed Salah
August: Dominik Szoboszlai