– Jeg har aldri sett noen med en slik pasningsfot

Kyle Walker er lagkamerat med Kevin de Bruyne, men selv ikke belgieren når opp til Trent Alexander-Arnold, ifølge høyrebacken.

Etter en svak fjorårssesong, har Liverpools visekaptein Trent Alexander-Arnold virkelig vist seg frem fra sin beste side igjen de siste åtte månedene.

Scouseren har uten tvil vært et savnet medlem av Liverpools tropp i starten av 2024, til tross for at Conor Bradley har vist seg som en god erstatter for 25-åringen.

Nå får han også litt overraskende ros av Manchester City-back Kyle Walker, rivalen hans på landslaget og i Premier League.

– Trent er egentlig en quarterback (amerikansk fotball) på høyrebacken. Jeg har aldri sett noen med en slik pasningsfot. Venstre eller høyre, med stor kraft eller liten kraft, den ender alltid rett på brystet, sier han til Rio Ferdinand i podkasten «Vibe with Five».

Alexander-Arnold har utvilsomt en god pasningsfot, men det er uansett litt overraskende at Kyle Walker, som er lagkamerat med blant annet Kevin de Bruyne, likevel setter Liverpools høyreback på toppen av sin liste.

EM-KLAR: Kyle Walker hadde kapteinsbindet rundt armen da England tapte 0-1 mot Brasil for noen dager siden.

EM-KLAR: Kyle Walker hadde kapteinsbindet rundt armen da England tapte 0-1 mot Brasil for noen dager siden.

En av de største ulempene med å ha Trent på banen, har ofte vært hans svake involveringer defensivt. Så langt denne sesongen har det knapt blitt nevnt av supportere eller i engelsk presse.

– Jeg tror mange angriper ham for forsvarsspillet. Andre kritiserer meg for svake innlegg. Jeg tror helt ærlig at ingen vil være helt perfekte, men i mine øyne har han forbedret seg enormt i forsvar. Det tror jeg kommer med alder (og erfaring), sier 33-åringen.

Hvem får plassen til sommeren?

Englands mange alternativer på høyreback-plassen har skapt et lite problem for Gareth Southgate, selv om det mer snakk om luksus enn noe annet.

Ben White har meldt avbud på sin plass til sommeren og Reece James er skadet, så mye tyder nå på at Trent Alexander-Arnold og Kyle Walker vil knive om en plass i sommerens EM.

Scouseren får ikke vist seg frem i mars grunnet skade, og i utgangspunktet var planen å gi ham en mulighet på midtbanen, slik Jürgen Klopp har brukt ham i noen kamper. Det kan være et grep for å gi plass til både 25-åringen og Walker.

Andre alternativer er Rico Lewis (Manchester City) og Joe Gomez (Liverpool), som er med nå, eller Tino Livramento (Newcastle), Aaron Wan-Bissaka (Manchester United) og Kieran Trippier (Newcastle).

Det blir ikke en billig affære hvis Liverpool går for en av disse managerne

Det blir ikke en billig affære hvis Liverpool går for en av disse managerne

Det er ikke bare spillere som koster flesk i den moderne fotballen.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05