– Blir ikke veldig overrasket om han forlater klubben gratis neste sommer

Tre stjerner er på utgående kontrakt sommeren 2025.

Den nyansatte sportsdirektøren Richard Hughes blir kastet rett til ulvene i Liverpool. Først får han hovedansvaret med å ansette ny manager. Så må han gå i gang med forhandlinger om nye kontrakter med Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk og Mohamed Salah - eller la være å forhandle, og i stedet la avtalene gå ut. Alle tre er på utgående kontrakt sommeren 2025, og så langt har det ikke vært konkrete samtaler om forlengelse - mye takket være mangelen på en sportsdirektør og en ny manager etter sommeren. 

I en fersk episode av podcasten Pausepraten har vi fått besøk av David Lynch, en av journalistene med best innsikt på det som skjer i Liverpool FC. Han mener det kan bli kompliserte samtaler, og spesielt rundt fremtiden til Mohamed Salah. Egypteren fyller 32 år i juni og er klubbens klart best betalte spiller med 350.000 pund i uken. Liverpool avslo rekordbud fra Saudi-Arabia i fjor sommer, og spørsmålet nå er om det blir en ny avtale for storscoreren. 

Se vår prat med Lynch øverst i saken eller lytt til Pausepraten der du hører podcast!

– Jeg tror Salah blir den vanskeligste vurderingen. I fjor sommer virket det åpenbart at det kom til å bli en ny sesong, før en overgang til Saudi-Arabia. Men det er ikke like attraktivt å dra dit lenger, så spilleren må ta en spennende avgjørelse. Han tjener mye penger, og den neste kontrakten blir nok eventuelt den der vi ser at nivået hans kommer til å falle. 

– For øyeblikket tror jeg ikke han vil til Saudi, for han spiller på et for høyt nivå. For Liverpools del vil det være en fordel at ikke Saudi lenger er like aktuelt, for da er det ikke sikkert noen vil komme med en stor pengesekk på bordet for Salah, og som i tillegg vil gi ham kontrakten han ønsker seg. Det styrker Liverpool i forhandlingene. 

Kan forsvinne gratis

Lynch ser ikke bort fra at Salah tar en ny sesong på Anfield neste sesong, før han forsvinner vederlagsfritt sommeren 2025. 

– Jeg blir ikke veldig overrasket i det hele tatt om han er en av dem som tar et nytt år og så forlater klubben gratis neste sommer, men vi må vente og se på hvordan det utspiller seg. 

Liverpool har under FSGs eierskap vist at de ikke er redde for å la spillere forlate klubben gratis, slik vi har sett med blant andre Gini Wijnaldum, Naby Keita, Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlain. 

– En stor faktor i det er at de henter spillere til en relativt billig pene. Mohamed Salah kostet bare om lag 37 millioner pund. Han har selvsagt tjent mye penger her, men det er ikke sånn at klubben er avhengig av å få den overgangssummen tilbake. Derfor tror jeg de kan være villige til å gjøre det, og dersom det ikke blir enighet om en ny avtale, kan det være til det beste for alle parter at man ser ut kontrakten.

Forlenge med VVD og Trent - slippe Matip og Thiago?

Lynch sier det også blir en vurderingssak rundt Virgil van Dijk, som fyller 33 år i sommer. 

– Jeg tror det er mindre bekymring rundt van Dijk fordi han er midtstopper og det er litt mindre fysiske krav til ham. Dessuten er han ikke veldig avhengig av farten. Han er strålende i alle andre former for forsvarsspill, så jeg tror ikke han vil føre til at forsvaret til Liverpool må stå noe lavere i banen de neste årene. Jeg tror det går mot en forlengelse, sier Lynch. 

Det samme mener han om Alexander-Arnold, som er klubbens visekaptein. 

– Det er ingen tvil om at han har lyst til å bli i Liverpool og bli klubbens kaptein på sikt. Det tror ikke ikke skal bli en vanskelig sak, sier journalisten. 

Til slutt kan vi nevne Joel Matip og Thiago, to skadeplagede spillere som er på utgående kontrakt allerede denne sommeren. Lynch sier det vil være en stor overraskelse dersom noen av de får tilbud om forlengelse. Også Adrian er på utgående kontrakt denne sesongen.