Mener 90 prosent av målene hans kommer på grunn av et rituale

Mohamed Salah er i styrkerommet halvannen time hver dag, men det er kvarteret for seg selv som er mest krevende

Mohamed Salah har gitt et intervju til Men in Blazers, der han snakker om de unge spillerne i troppen – og sine egne rutiner både i styrkerommet og ved å lure hjernen sin. 

Det rådet han helst skulle fått som 18-åring, var å jobbe mer med det mentale. Det har han stort fokus på nå.

– Jeg jobber i treningsstudio hver eneste dag i en og en halv time. Noen ganger drar jeg hjem og gjør det der også, men det er så vanskelig å jobbe med det mentale. Jeg prøver å gjøre det 15 minutter hver dag. Det er veldig vanskelig. Jeg har gjort det noen år. Du sitter alene i 15 minutter før du skal legge deg eller når du står opp. Det er mye tøffere enn halvannen time i treningsstudioet, fordi tankene dine vandrer overalt, sier storscoreren.

At Salah er veldig opptatt av sjakk visste vi fra før, men han har også andre metoder for å trene hjernen.

– Det handler om ting du ønsker å oppnå, eller situasjoner du vil å komme i. Du må lure hjernen din og lyve til deg selv, slik at hjernen ikke forstår forskjellen på hva som er ekte og falskt. Du fortsetter den prosessen frem til du tror på det. Visualiser målene dine før de skjer. Av scoringene mine har 90 prosent eller flere kommet på grunn av at jeg har gjort dette, sier han videre.

Gir gjerne råd

Salah har vært som en mentor for Harvey Elliott, som har tatt store steg denne sesongen. Som en av de mest rutinerte spillerne i stallen, gir han gjerne råd til de andre ungguttene.

– Det viktigste er å snakke med dem og vise at du virkelig bryr deg om dem før du gir råd. Dersom du bare deler ut råd, uten å vise en spiller at du bryr deg, så vil de egentlig ikke lytte. Vis at du bryr deg, si at du tror de kan oppnå store ting, bli gode, og bare trenger å gjøre små endringer, så kan det fungere, sier han.

MENTOR: Harvey Elliott har Mo Salah som en mentor, og har lært mye av egypteren.

MENTOR: Harvey Elliott har Mo Salah som en mentor, og har lært mye av egypteren.


– Det er mennesker, så det er ikke slik at alt endres på én dag. Det viktigste for meg er å vise spilleren at jeg bryr meg, og det gjør jeg, og etter det blir det lettere å kommunisere, få dem under dine vinger og ha en dialog.

Dette er en Liverpool-stall som mistet mange rutinerte spillere forrige sommer. Salah er veldig begeistret for den troppen som er der nå.

– Spillerne er veldig sultne. Vi har en god sjanse til å vinne alt, vi må bare gi det et skikkelig forsøk, for vi har ingenting å tape. Bare gi det et forsøk. Jeg elsker hele stallen. Spillerne er besatt av fotballen sin, og ønsker å oppnå store ting, så de stiller mange spørsmål. Jeg elsker når de stiller spørsmål, for det viser at de virkelig ønsker å lære noe, og det er nøkkelen for meg, sier han.

Salah er nå helt skadefri, og kan komme til å starte torsdagens kamp mot Sparta Praha.

Liverpool - Sparta Praha spilles torsdag kl. 21.00, og vises på TV 3+ og Viaplay.

Forklarte nærmere hvorfor de vil kjøpe en ekstra fotballklubb

Forklarte nærmere hvorfor de vil kjøpe en ekstra fotballklubb

Tirsdag kom det ut at Fenway Sports Group har planer om å utvide med en ekstra klubb. Den skal Michael Edwards finne.

– Jeg er smertefri og tilbake, og kan spille bedre enn jeg gjorde i starten av sesongen

– Jeg er smertefri og tilbake, og kan spille bedre enn jeg gjorde i starten av sesongen

Dominik Szoboszlai er helt kvitt skaden, og klar for siste del av sesongen.