Mannen City har mest grunn til å frykte er heldigvis tilbake

Mohamed Salah har vært et mareritt å møte for de lyseblå.

Mohamed Salah er kongen av toppoppgjørene i Premier League. Bare fem spillere har scoret mer enn egypterens 39 mot de øvrige topp seks-lagene i Premier League-æraen. Blant dem som har fått unngjelde er Manchester City. 

31-åringen har spilt 19 kamper mot de lyseblå i alle turneringer som Liverpool-spiller, og levert hele 17 målpoeng. Totalt har det blitt elleve mål og seks målgivende pasninger. Senest i høst leverte han den målgivende pasningen da Trent Alexander-Arnold utliknet til 1-1 på Etihad, og forrige sesong scoret han i hvert av de tre møtene Liverpool hadde med Manchester City - to i ligaen og et i ligacupen. 

Salah er også den spilleren som har vært involvert i flest kamper mellom Jürgen Klopp og Pep Guardiola. Dersom han får spilletid på søndag vil det bli kamp nummer 20 mot rivalen for Liverpools toppscorer. Roberto Firmino endte på 19 kamper. 

Her kan du se noen av Salahs fulltreffere mot City: 

En sulten spillertropp

Denne uken har Salah gjort noe så sjelden som å la seg intervjue. Han har hatt en prat med Premier League Productions før den spennende kampen mot City. Tema i intervjuet er ikke selve kampen, men han får blant annet spørsmål om hva som er annerledes i år sammenliknet med for to år siden, da Liverpool også kjempet på fire fronter. Da endte det med to trofeer. 

– Jeg ønsker ikke å ta noe bort fra de tidligere spillerne, for de var viktige for laget. Alle spillerne som har forlatt klubben var utrolige spillere. I år har vi en ny og annerledes tropp, med veldig sultne spillere. Vi har muligheten til å vinne alt. Vi har ikke noe å tape, og må bare gi det et ordentlig forsøk, sier han.

31-åringen har vært blant de viktigste brikkene Jürgen Klopp har hatt som Liverpool-manager, og de har mange gode minner sammen. Salah sier det er vanskelig å trekke frem bare ett.

– Det er vanskelig å velge fordi vi har jobbet sammen i åtte år. Han lar oss spille med frihet og lar oss være oss selv, sier Salah. 

Egypteren er nå tilbake fra skade. Han har bare spilt en drøy time med fotball for Liverpool de siste to månedene, men er fortsatt toppscorer for de røde. Når Salah har fri bruker han mye tid på trening og restitusjon, men han røper også at det går mange timer til sjakken, som han er hektet på. Han mener det å spille sjakk gjør ham til en bedre spiller. 

– Jeg vet ikke helt hvordan, men det hjelper utvilsomt. Jeg er helt utrolig hektet på sjak og spiller nesten hver eneste dag. Det kan være syv-åtte partier på en dag, og noen ganger enda mer. Hva det har å si for fotballen vet jeg ikke, men det handler jo om å tenke strategisk, sier Salah. 

Søndag må han legge bort brikkene når han skal jakte nye scoringer i sin kamp nummer 20 mot City for Liverpool. 

Hvem vil du se fra start i årets viktigste ligakamp?

Hvem vil du se fra start i årets viktigste ligakamp?

Sett opp ditt lag mot Manchester City her.

Velg lag 09.mar 11:51
FSG kan være i ferd med å sette sammen et drømmeteam

FSG kan være i ferd med å sette sammen et drømmeteam

FSG gjør sitt beste for å ruste Liverpool FC for livet uten Jürgen Klopp.

Kommentar 08.mar 22:38