Salah lar ikke Klopps avgjørelse påvirke egen fremtid

Mohamed Salah sier at hans fremtid i klubben ikke avhenger av Jürgen Klopp.

Mohamed Salah har herjet under ledelse av Jürgen Klopp i snart syv år, og de to har et svært godt forhold. Derfor blir det rart for egypteren å skulle spille for en annen manager fra og med neste sesong, men heldigvis sier han at Klopps avgjørelse ikke kommer til å påvirke hva han selv velger å gjøre med tanke på arbeidsgiver. 

31-åringen har kontrakt med de røde frem til sommeren 2025, og det at Klopp drar vil ikke ha noe å si for hva han gjør i eventuelle forhandlinger om en forlengelse. 

– Nei, sånn er livet, og det må vi leve med. Ting forandrer seg. Mange viktige spillere har forlatt klubben. Manageren er også veldig viktig, men nå skal han dra. En dag kommer jeg også til å forlate klubben, men nei, sier han på spørsmål fra Jamie Carragher i et intervju med Sky Sports før storkampen mot Manchester City på Anfield. 

I intervjuet bekrefter Salah at han er helt skadefri og «fit for fight» på søndag. 

En merkelig dag

Han snakker også om hvordan spillerne fikk beskjeden om at Klopp har bestemt seg for å dra. 

– Det var merkelig. Vanligvis har vi ikke møte klokken 10.30. Vi har trening klokken 12, men vi ble kalt inn til et møte klokken 10.30. Jeg lurte på hvorfor. Agenten var her, og jeg tenkte at det er fordi han har fornyet kontrakten, sier Salah .

– Men fem minutter før møtet kom Virgil van Dijk bort til meg og spurte om jeg visste hva møtet dreide seg om. Jeg svarte nei, og han sa at det var fordi manageren skal dra. Jeg spurte om det virkelig stemte, og hvorfor, og han svarte at han ikke hadde peiling. 

Klopp og de få i klubben som visste om avgjørelsen siden november klarte å holde tett helt til slutten av januar, da spillerne og etter hvert hele verden fikk vite det. 

– Manageren kom inn i møtet og så sa han det bare. Ingen av oss visste noe, og det var ikke noe i media. Ingen av oss hadde blitt forberedt på det. Han sa det bare én gang. Så det ble en merkelig dag for oss, sier Salah.

Sulten på trofeer

Salah har også slått av en prat med Premier League Productions før den spennende kampen mot City. Der snakker han om hvor mye lyst han har på enda flere trofeer sammen med Klopp. 

– Jeg ønsker ikke å ta noe bort fra de tidligere spillerne, for de var viktige for laget. Alle spillerne som har forlatt klubben var utrolige spillere. I år har vi en ny og annerledes tropp, med veldig sultne spillere. Vi har muligheten til å vinne alt. Vi har ikke noe å tape, og må bare gi det et ordentlig forsøk, sier han.

31-åringen har vært blant de viktigste brikkene Jürgen Klopp har hatt som Liverpool-manager, og de har mange gode minner sammen. Salah sier det er vanskelig å trekke frem bare ett.

– Det er vanskelig å velge fordi vi har jobbet sammen i åtte år. Han lar oss spille med frihet og lar oss være oss selv, sier Salah.

Mannen City har mest grunn til å frykte er heldigvis tilbake

Mannen City har mest grunn til å frykte er heldigvis tilbake

Mohamed Salah har vært et mareritt å møte for de lyseblå.

Trent tente fyrstikken og satt fyr på Citys supportere og spillere – men han har litt rett

Trent tente fyrstikken og satt fyr på Citys supportere og spillere – men han har litt rett

Det betyr mer, sa Trent Alexander-Arnold. «This Means More», sa Liverpool FCs markedsavdeling. Klart det provoserer, men jeg tror ikke de tar helt feil.

Kommentar 09.mar 18:41