Sportsministeren kom på banen for at Salah skulle få fri

Forholdet mellom Liverpool og Egypt skal ikke være så dårlig som det har blitt påstått.

I helgen ble det klart at Liverpool FC likevel fikk ønsket sitt oppfylt, og at Mohamed Salah slipper å reise til Abu Dhabi for å spille «miniturnering» med Egypt i landslagspausen.

Det egyptiske fotballforbundet avslo i utgangspunktet forespørselen fra Liverpool, og var klare på at de ville ta sin største stjerne med til turneringen der de skal møte New Zealand og muligens Tunisia eller Kroatia.

Salah har fortsatt ikke startet en kamp for Liverpool siden møtet med Newcastle 1. januar i år, og har først den siste uken blitt brukt igjen som innbytter etter at han fikk en ny kjenning med hamstringskaden sin i forrige måned.

Sportsministeren kom på banen

Ifølge Lewis Steele i Daily Mailspilte Salah selv en sentral rolle for å slippe spille turneringen i Abu Dhabi, og heller prioritere sin egen helse slik at han kan være helt klar for å bidra i siste del av sesongen. 

Det skal ha vært åtte dager med samtaler i Egypts landslagsleir, før de til slutt ga Salah ønsket sitt oppfylt. Den nye landslagssjefen Hossam Hassan skal ha vært motvillig til å la spilleren få fri, og forholdet mellom dem har ikke vært det beste i starten etter at han tok over etter portugiseren Rui Vitoria etter det mislykkede Afrikamesterskapet. Vitoria skal ha vært en landslagssjef Salah likte, og ønsket skulle få fortsette. Hassan er en som har kritisert 31-åringens avgjørelse om å reise hjem fra mesterskapet i Elfenbenskysten for å få behandling på Merseyside.

Det skal ikke være slik at forholdet mellom Liverpool og Egypt er dårlig, selv om det har blitt rapportert tidligere.

Det skal ha vært sportsministeren i landet, Ashraf Sobhy, som overtalte Hassan til å ta den avgjørelsen. Salah skal ha kommunisert med Sobhy direkte, og ba ham om å ikke bli tatt ut på grunn av skaden. Sobhy og Hassan kom så til enighet, og Salah skal ikke spille landslagsfotball før tidligst i juni, når Egypt har kamper mot Burkina Faso og Guinea-Bissau for å kvalifisere seg til VM i 2026.

– Dette intervjuet er et forsøk på «mind games»

– Dette intervjuet er et forsøk på «mind games»

«Absurd forsøk på å endre narrativet», sier Jamie Carragher om Kyle Walkers intervju om Michael Oliver

– Jeg tror ikke alle forstår hvor mektig Anfield er

– Jeg tror ikke alle forstår hvor mektig Anfield er

Fra tid til annen, spesielt på sosiale media, får en stadig høre om «myten Anfield». Det er i alle fall nok av tidligere spillere uenig i.