– Jeg tror ikke alle forstår hvor mektig Anfield er

Fra tid til annen, spesielt på sosiale media, får en stadig høre om «myten Anfield». Det er i alle fall nok av tidligere spillere uenig i.

Det var et feststemt Anfield som tok imot Liverpool mot tittelrival Manchester City på søndag, stemningen hørtes ut til å være veldig, veldig god.

Dersom en er på sosiale media vil en ofte kunne lese fra andre lags supportere om hvordan Anfield-stemningen hypes opp og at det er en myte, men skal en tro alle som var involvert på søndag, og spillere som har vært der tidligere, er det alt annet enn det.

Det var tema på mandagens episode av «The Rest is Football», som er podkasten til Gary Lineker, Alan Shearer og Micah Richards, en trio som har spilt rikelig med kamper på Anfield.

– Anfield er ikke noe normalt... Helt ærlig. Jeg så på lagoppstillingene, og tenkte at City var så sterke som de kunne vært. Så ser du på Liverpool. Ingen Alisson, ingen Trent (Alexander-Arnold), ingen (Ibrahima) Konaté, og (Mohamed) Salah starter ikke. Da tenker du at dersom City skal vinne der, og Pep har kun vunnet én av ni der, så er dette dagen de skal klare det, sa den tidligere Manchester City-forsvareren Micah Richards.

– Men det er noe med atmosfæren på Anfield som gjør at de ikke lar deg spille dit vanlige spill. Atmosfæren er helt utmerket. Stemningen var noe av det beste, sa Richards.

– Virker ikke som at alle forstår

Shearer har spilt på Anfield med Southampton, Blackburn og Newcastle, og bruker store ord når han snakker om Liverpools hjemmebane.

– Jeg tror ikke alle forstår hvor mektig Anfield er. Vi har alle spilt der, og vi har alle vært der og sett kamper. Det er utrolig spesielt. Det de skaper der er noe annerledes og noe unikt. Det er et så vanskelig sted for å komme og få et resultat. Når supporterne er som de var i går, og jeg vet at det er en gammel klisje, men det er som at de har en ekstra mann. De er utrolige.

PÅ PODKAST: Micah Richards, Alan Shearer og Gary Lineker er aktuelle med podcasten 'The Rest is Football'.

PÅ PODKAST: Micah Richards, Alan Shearer og Gary Lineker er aktuelle med podcasten 'The Rest is Football'.

– Det er definitivt en kraft. All energien det gir, det er helt utrolig. Det er et fryktelig tøft sted å komme til, og jeg tror City vil være veldig fornøyd med å komme seg derfra med et poeng.

Lineker er fascinert av hvordan en slik atmosfære kan løfte en spiller.

– Det er merkelig hvordan lyd kan inspirere deg. Det er merkelig hvordan det er og at du spiller bedre på hjemmebane når publikum er med deg. Anfield er ikke unikt, men det er veldig, veldig spesielt, sier han.

«Han viste seg startplassen verdig og spilte kanskje sin beste kamp i Anfield-karrieren til nå»

«Han viste seg startplassen verdig og spilte kanskje sin beste kamp i Anfield-karrieren til nå»

Harvey Elliott var veldig god mot Manchester City – og han er fortsatt bare 20 år gammel.

Kommentar 11.mar 16:52
Kampen om ligatittelen har aldri vært jevnere

Kampen om ligatittelen har aldri vært jevnere

Det ser ut til å bli en vanvittig spennende ligainnspurt i Premier League.