Målmaskinen fra Egypt møter sin absolutte favorittmotstander denne helgen

En svært spillesugen Mohamed Salah er sjelden gode nyheter for Erik ten Hag og Manchester United.

Mohamed Salah scoret sitt tjuende mål for sesongen da Liverpool kjørte over Sparta Praha med en 6-1-seier på torsdag. Egypteren virket svært spillesugen, noe som ikke er rart med tanke på det lange skadeavbrekket han nylig er tilbake fra.

Å ha egypteren tilbake på gressmatten er alltid gode nyheter, men det gjelder kanskje spesielt når Manchester United står på motsatt banehalvdel. 31-åringen har nemlig ikke scoret flere mål mot noen andre enn Liverpools erkerival.

Det totalte tallet så langt er 12 fulltreffere (og fire målgivende pasninger) på 13 kamper. De to siste kom i 7-0-seieren mot Manchester United for et drøyt år siden, før det ble null nettkjenninger for ham og resten av Liverpool-troppen på Anfield i desember.

Slik blir det forhåpentligvis ikke, og med et United-lag som skal vise seg frem på hjemmebane, er det naturlig å tenke at Salah vil få langt større rom å løpe i denne gangen.

Mohamed Salahs favorittmotstandere

12 mål - Manchester United

11 mål - Manchester City, Tottenham og West Ham

10 mål - Arsenal

9 mål - Bournemouth, Watford og Leeds

8 mål - Newcastle, Brighton og Crystal Palace

Kilde: Transfermarkt

Du må nesten spørre han

Mohamed Salahs Manchester United-statistikk var en av flere spørsmål Jürgen Klopp fikk på fredagens pressekonferanse. Tyskeren kan se at 31-åringen er svært spillesugen.

– Du kunne se det i går kveld (mot Sparta Praha), hvor mange mål var det han stod bak, i tillegg til å score? Han er omtrent involvert i alt.

– Mo er pur kvalitet, men du må nesten spørre han om hvorfor han liker Manchester United så godt. Hvis vi snakker mye om det, går sjansen ned får at det vil skje neste gang, så det er grunnen til at jeg ikke liker å ta dette temaet opp, sa Liverpool-treneren.

Det er ganske vilt at Liverpool har klart seg så godt uten målmaskinen i så lang tid, men man kan nesten ikke gjøre noe annet enn å bøye seg i støvet over hva Jürgen Klopp får til for øyeblikket.

– Han er bare en eksepsjonell fyr, en spiller i verdensklasse, men likevel har vi klart oss uten ham. Guttene har gjort det utrolig bra, men det er viktig å ha ham rundt laget, både på banen og i garderoben. Vi har hatt muligheten til å bygge ham opp med minutter, og han er klar til søndag.

Manchester United - Liverpool sparkes i gang søndag kl. 16.30, og sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay.

Tre spillere meldes klar, men mange er fortsatt utilgjengelig for Erik ten Hag

Skadenyheter i motstanderleiren:Tre spillere meldes klar, men mange er fortsatt utilgjengelig for Erik ten Hag

To lag med store skadeproblemer møter hverandre på Old Trafford.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaTrenger du noe å lese på stranda i sommer? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05