– Det vil alltid være fint å se tilbake på minnene

Caoimhin Kelleher er evig takknemlig til manageren som ga ham sjansen mellom stengene.

Caoimhin Kelleher er trolig en av flere Liverpool-spillere som går en uviss fremtid i møte når Jürgen Klopp gir seg i Liverpool etter sesongen. Iren er ønsket av flere klubber, blant annet i Premier League, og med endringer i managerposisjonen, kan keeperen bli fristet til å dra.

Det er heldigvis fortsatt et par måneder til, og etter sesongens siste landslagspause ble avsluttet på tirsdag, er det nå fullt fokus på å gjøre tyskerens siste måneder så minnerike som mulig.

– Det gir oss utvilsomt den ekstra prosenten vi ønsker å ha for å gi ham den avskjeden han fortjener, selv om vi har hatt pokaler i bahodet helt siden starten av sesongen. Vi vet hvor gode vi er som lag, så jeg tror det bare har fortsatt (etter beskjeden kom).

Kelleher, som har vært inn og ut av Klopps lag i flere sesonger nå, trekker frem tyskerens evne til å gi selvtillit til spillerne sine som en av hans største styrker.

– Han har alltid vært en manager som har sagt at selvtillit er viktig. Jeg har hatt dårlige kamper og ikke følt meg helt på topp flere ganger, men da har han alltid vært positiv. Han har gitt meg selvtillit i de periodene og minnet om at jeg aldri må miste troen på meg selv, sier den irske keeperen.

MYE TILLIT: Caoimhin Kelleher var ryktet vekk fra Liverpool i fjor sommer, men iren valgte å bli. Det angrer han nok ikke på nå.

MYE TILLIT: Caoimhin Kelleher var ryktet vekk fra Liverpool i fjor sommer, men iren valgte å bli. Det angrer han nok ikke på nå.

I motsetning til mange andre managere, har Klopp hele tiden vært klar på at Kelleher har vært hans cup-keeper. Tyskeren holdt ord helt til ligacupfinalen i 2022, og det samme gjorde han denne sesongen. 

– Han vil selvfølgelig bli dypt savnet. Han er den manageren jeg har hatt her, så det er litt rart, men det vil alltid være fint å se tilbake på minnene. Han ga meg sjansen, og jeg har vunnet trofeer med ham. Det har uten tvil vært en fantastisk opplevelse.

Roser keepergruppen

Caoimhin Kelleher, Alisson og Adrian har vært Liverpools keepertrio helt siden sistnevnte kom til klubben i 2019. Med keepertrener John Achterberg i spissen, har det fungert spesielt godt i en tid hvor de røde har vunnet mange trofeer.

– Det har alltid fungert veldig bra med Ali. Han er alltid er for å støtte meg, og jeg tror holdningen til hele keepergruppen er at vi alltid skal støtte hverandre. Det er utvilsomt mye kvalitet her også.

Den siste tiden har iren igjen vist seg som en god reserve i brasilianerens skadefravær. Nå nærmer han seg et comeback, noe som sannsynligvis vil sende Kelleher tilbake på innbytterbenken i sesonginnspurten.

– Han er en av de beste i verden, en av de beste noensinne. Jeg har trent med ham i mange år, og det å være i nærheten av ham hver dag har vært veldig bra for meg. Over tid har jeg fulgt ham nøye og prøvd å etterligne hans måte å gjøre ting på.

26 spillere stilte opp på treningsfeltet før Brighton-kampen

Bilder fra AXA:26 spillere stilte opp på treningsfeltet før Brighton-kampen

Liverpool-troppen er i full gang med å forberede seg til helgens kamp.

Nyheter 28.mar 23:03
Paul Joyce: Liverpool ser ut til å gi opp Xabi Alonso

Paul Joyce: Liverpool ser ut til å gi opp Xabi Alonso

Den svært troverdige The Times-journalisten hevder at Michael Edwards og co ser på alternativer.

Nyheter 28.mar 22:35