Paul Joyce: Liverpool ser ut til å gi opp Xabi Alonso

Den svært troverdige The Times-journalisten hevder at Michael Edwards og co ser på alternativer.

Svært troverdige Paul Joyce melder torsdag kveld at Liverpools jakt etter Xabi Alonso ser ut til å være over.

«Det er lite sannsynlig at Alonso er på den endelige listen over Jürgen Klopps etterfølger. Liverpool tror spanjolen ikke vil være tilgjengelig denne sommeren. Klubben har, etter omfattende arbeid, kommet til denne beslutningen».

Han skriver videre at Liverpools grundige undersøkelser har gitt en indikasjon på at Alonso trolig blir værende i Leverkusen i minst én sesong til for å fortsette suksessen fra denne sesongen. Til høsten skal den tyskerne blant annet ut i Champions League.

Da tyder mye på at Florian Plettenberg i tyske Sky Sports hadde rett da han meldte om at spanjolen trolig ikke ville forlate Tyskland. Det ser også ut som Bayern München, som var sterkt linket til ham, må fortsette sin trenerjakt i likhet med Liverpool.

Klubbens ærespresident, Uli Hoeness, sa tidligere torsdag at det ville være nærmest umulig å få tak i Alonso denne sommeren.

Oppdatert 23:35: James Pearce og David Ornstein i The Athletic melder om den samme nyheten.

Blir det Amorim?

Med Xabi Alonso trolig ute av bildet for Liverpools del, begynner selvfølgelig ryktene om hvem som potensielt er alternativene å strømme inn. Joyce nevner blant annet Sporting-sjef Ruben Amorim, som også har blitt linket kraftig til Anfield. Journalisten nevner også søndagens motstander, Roberto De Zerbi.

«Dette styrker sjansen for de andre kandidatene, Ruben Amorim, som er høyt verdsatt på Anfield, og Brighton-manager Roberto De Zerbi».

I Amorim sitt tilfelle blir han eventuelt ikke en billig mann å få tak i. Joyce skriver om en mulig utkjøpsklausul på opptil 17 millioner pund.

Vi tok en prat om Xabi Alonso, Roberto De Zerbi og Ruben Amorim i denne ukens «Pausepraten»-podkast (12:27 inn i videoen).

Tre «Brighton-kandidater» manglet på dagens lagtrening

Tre «Brighton-kandidater» manglet på dagens lagtrening

Sky Sports filmet deler av Liverpools økt på AXA.

Nyheter 28.mar 18:37
Det er ingen tvil om hvem som kom best ut av «kampen om midtbanen»

Tonali tiltalt av FA:Det er ingen tvil om hvem som kom best ut av «kampen om midtbanen»

Szoboszlai har vært en liten åpenbaring på Anfield, i sterkt kontrast til det som nå skjer med Sandro Tonali i Newcastle.

Nyheter 28.mar 17:04