Tyske journalister tror ikke Liverpool får Alonso

Xabi Alonso har vært den store favoritten til å overta etter Jürgen Klopp, men det ser mindre og mindre sannsynlig ut ifølge tysk presse.

Fra Tyskland kommer det dårlig nytt for alle som har drømt om at Xabi Alonso skal bli manageren som overtar etter Jürgen Klopp til sommeren.

Alonso har blitt trukket frem som den store favoritten til å ta over jobben av journalistene som følger klubben tettest, av bookmakerne, og er også den flesteparten av supporterne ser ut til å ønske seg.

Men også Bayern München er uten manager denne sommeren, og har gått hardt inn for å sikre seg Alonso. Liverpool har nå fått på plass strukturen rundt en ny manager, med Michael Edwards som fotballsjef i Fenway Sports Group, og Richard Hughes som ny sportsdirektør. Nå når det er på plass, er det forventet at jakten på Klopps etterfølger vil intensiveres.

– Bayern eller Leverkusen

Ifølge Florian Plettenberg, en journalist i tyske Sky Sport med gode kilder i Bayern München, høres det ikke ut som at Liverpool er aktuelt for Alonso.

– Bayern München tror de kan signere ham, de presser for det, men det har ikke vært forhandlinger. Det har vært samtaler. Det er vanskelig, men Bayern München er optimistiske. Dersom Uli Hoeness, den store sjefen i klubben, bekrefter at Alonso er et navn de har siktet seg ut, så betyr det alt, sier han. 

– Klubber som Liverpool og Real Madrid ønsker seg ham, men ifølge informasjonen vår er det slik at dersom han forlater Leverkusen denne sommeren, så er det for å gå til Bayern München, og ikke Liverpool.

Christian Falk i Bild har også meldt at færre og færre tror at Alonso kommer til å ende opp på Anfield. Alonso har kontrakt med Bayer Leverkusen til 2026, og er i ferd med å lede dem til deres første Bundesliga-tittel.

I tillegg til Alonso, er Ruben Amorim fra Sporting og Roberto De Zerbi fra Brighton de to navnene som har blitt sterkest linket til managerjobben i Liverpool.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Spleis nærmer seg kr 210 000,-

Innsamling til LFC Foundation:Spleis nærmer seg kr 210 000,-

Lørdag spilte Liverpool en veldedighetskamp på Anfield. Inntektene går til barn og ungdom lokalt på Merseyside. Vi har en spleis som går ut måneden til støtte for innsamlingen.

Supporterklubben 20.mar 18:28