– Stolt over å ha en tidligere lagkamerat som gjør det så godt som manager

Dirk Kuyt tror Xabi Alonso er klar for å ta enda et steg videre i managerkarrieren.

Dirk Kuyt er i gang med sin egen managerkarriere og har ledet Beerschot til toppen av tabellen i belgisk førstedivisjon. Men det er ikke nederlenderen det snakkes om i forbindelse med Liverpool-jobben. I stedet snakker alle om hans tidligere lagkamerat, og Kuyt forstår godt hvorfor. 

– Noen ganger kan du bli overrasket over tidligere spillere som gjør det godt som managere. Men Xabi så jeg alltid på som en fremtidig trener. Han var alltid opptatt av det taktiske også da vi spilte sammen, sier Kuyt i et intervju med Liverpool Echo

– Jeg har fulgt ham og stegene han har tatt i karrieren. Han gjorde lurt i å begynne på ungdomsnivå før han fikk muligheten for Bayer Leverkusen, og det tror jeg var riktig steg. Det er hans fortjeneste at de har gjort det så bra og plutselig kjemper om ligatittelen i Tyskland. Det er imponerende, for de siste årene har Bayern München alltid vært der med Borussia Dortmund som nummer to.

– Nå er Xabi der, og for mange er det nok helt utrolig å se at noen andre enn Bayern skal vinne ligaen. Det viser kvaliteten en manager som Xabi Alonso har. 

Foran Gerrard i køen

Intervjuet er gjort i forbindelse med lørdagens legendekamp på Anfield mellom Liverpool og Ajax. Kampen er i regi av LFC Foundation, og inntektene skal gå til veldedige formål. I den forbindelse har også vi i den norske supporterklubben satt opp en spleis: 

Spleis nærmer seg kr 210 000,-

Innsamling til LFC Foundation:Spleis nærmer seg kr 210 000,-

Lørdag spilte Liverpool en veldedighetskamp på Anfield. Inntektene går til barn og ungdom lokalt på Merseyside. Vi har en spleis som går ut måneden til støtte for innsamlingen.

Supporterklubben 20.mar 18:28

Kuyt får ikke med seg Alonso som lagkamerat denne gangen, men hans tidligere kaptein Steven Gerrard vender hjem. Lenge var Gerrard spådd som en naturlig arvtaker til Jürgen Klopp, men kandidaturet falt da han dro til Saudi-Arabia etter å ha fått sparken i Aston Villa. 

– Akkurat nå er han et stykke unna å få jobben, men han har erfaring fra Rangers og Aston Villa. Han er kanskje ikke på et sted alle liker, men han gjør jobben og får erfaring, og det er på den måten du kan bli en bedre manager. 

– Det samme gjelder for Xabi. Jeg ser frem til å se hvem som får jobben. Hvis det blir Xabi ønsker jeg ham alt godt, og jeg er veldig stolt over å ha en tidligere lagkamerat som gjør det så godt som manager, sier Kuyt, som mener både Alonso og Gerrard ville gjort en god jobb i Liverpool. 

– Det ville vært fantastisk om en av mine tidligere lagkamerater ble Liverpool-manager. Jeg tror begge ville levert varene. 

Overrasket over Klopp

Kuyt ble som alle andre overrasket da Klopp i januar kunngjorde at han forlater Liverpool etter sesongen, men han har forståelse for avgjørelsen. 

– Du kan se hvor mye energi han må bruke i jobben. Det er en stor avgjørelse å ta, men det er også en god avgjørelse når han mener at han har gjort rett og at han ikke kan gi like mye lenger i det daglige. 

– Jeg skulle som alle andre ønske at han ble værende lenger. Men av og til er det sånn at det er bedre for managere å dra for tidlig enn for sent. Det han har gjort for klubben er utrolig, og han er blant de beste managerne i Liverpool FC sin historie, sier han.

Kuyt spøker med at han aller helst skulle ønske at Klopp ombestemte seg. 

– Det jeg ønsker for ham er at han kan forlate Liverpool med en ny ligatittel. Det ville vært utrolig. Han vil uansett bli husket som en av de store managerne, men hvis han vinner ligaen samme dag som han tar farvel med Anfield, vil det være et historisk øyeblikk.

Mac Allister med scoring før han fikk hvile den siste halvtimen

Landslagspausen er over: Mac Allister med scoring før han fikk hvile den siste halvtimen

Den fjerde og siste landslagspausen denne sesongen er nå endelig over!

Innsikt 27.mar 08:28
Følger med på Forest-stopper som kan bli aktuell på grunn av PSR

Følger med på Forest-stopper som kan bli aktuell på grunn av PSR

Med to måneder igjen av sesongen begynner sommerryktene å svirre, og Liverpool linkes til spillere både i Bundesliga og Premier League.