Innsamling til LFC Foundation:Spleis nærmer seg kr 210 000,-

Lørdag spilte Liverpool en veldedighetskamp på Anfield. Inntektene går til barn og ungdom lokalt på Merseyside. Vi har en spleis som går ut måneden til støtte for innsamlingen.

Alle pengene som kommer inn via spleisen går til LFC Foundation og deres prosjekter. Målet er å samle inn kr 100.000,-

Som supporterklubb er det en selvfølge å stille opp til slike og tilsvarende saker – og det har vi også gjort opp gjennom årene. Ofte via årets TV-aksjon hvor vi normalt samler inn flere hundre tusen kroner takket være rause og gavmilde medlemmer. Her er link til siden for Spleisen.

«Stolt av det fantastiske verdigrunnlaget»

Denne gangen mottok vi en oppfordring og et innspill fra et av våre medlemmer. Tor Sandnes skal over på kampen mellom Liverpool Legends og Ajax denne helga, og ble rørt av å løse om sykdommen til trenerlegenden Sven-Gøran «Svennis» Eriksson, som får en sentral rolle. Svennis har som mange vet fått bukspyttkjertelkreft, og har kort tid igjen å leve.

Tor skriver til oss: «Min far døde av det samme, og jeg er selv en kreft overlever. Svoger Rolf og kompis Helge tapte kampen mot ALS. Alle supportere vil kjenne seg igjen i livets uransakelige tilfeldigheter. Det er nå det for alvor betyr så mye mer enn fotball».

Som så mange andre ble den røde flammen tent i Tor på 70-tallet. For hans del var det FA-cup finalen mot Newcastle i 1974 som ble utløsende.

«Vi er så ekstremt mye mer enn en av verdens aller beste fotballklubber med en utrolig sportslig historie og suksess. Like stolt er jeg av å se det fantastiske verdigrunnlaget klubben er tuftet på. Fellesskap, samhold og det å stille opp for de i samfunnet som strever er førsteklasses», skriver han videre.

«Rød kjærlighet, intet mindre!»

Tor fortsetter:

«Jeg runder snart 60 år, og tiden er inne for å ta kjærligheten til et nytt nivå. Livet byr på så mange tøffere slag enn elendige VAR-avgjørelser. Jeg blir så umåtelig rørt av å se videoer av Klopp og spillerne på besøk med gaver og mat til trengende, besøk hos kreftsyke barn på Alder Hey Children’s Hospital i Liverpool. Familier med alvorlig sykdom og som sliter økonomisk som en følge av dette.

Hvert år samler LFC Foundation inn penger til sine forskjellige programmer.

Liverpool er en by og et sted med utfordringer på mange områder. Det har blitt ytterligere synliggjort etter pandemien.

Anfield ligger i en bydel som har hatt sine problemer og årets innsamling vil i hovedsak gå til unge mennesker som sliter med å finne sin plass, utvikle sosiale ferdigheter og å bekjempe ungdomskriminalitet.

Slik presenterer LFC Foundation selv hva pengene skal gå til:

«The foundation delivers a variety of education programmes and continues  to develop and support projects to tackle a range of social issues,  including poor educational outcomes, youth unemployment and young people  becoming involved in gangs and crime».

Hvem kan uberørt se videoen av den handikappede guttungen som opplever Anfield for første gang, og gråter seg gjennom You’ll never walk alone?

Jeg begynner rett og slett å grine mens jeg skriver dette. Klubben og Klopp snapper det opp, og gir guttungen flere uforglemmelige opplevelser. Rød kjærlighet, intet mindre!

Intet unntak for voksne. Former Reds, støtte til tidligere Liverpool spillere. Et eksempel er Stephen Darby med MND/ALS.

Den store forskjellen er at Vi er familie. Vi står sammen, i med- og motgang.

THIS MEANS MORE. NEVER GIVE UP. YNWA!»