– Dette var en av de beste kampene i min trenerkarriere

Liverpool kjørte over Manchester City i den andre omgangen, og burde vunnet toppkampen på Anfield i går kveld.

Det var ingen tvil om at Manchester City fikk den beste starten på Anfield i går ettermiddag, men utover i kampen var det de røde som produserte sjanse på sjanse på både Ederson og Stefan Ortega.

Statistikken endte til slutt på 2,82 xG (forventede mål) til Liverpool, mot Manchester Citys 1,50. Det er en prestasjon i seg selv, for de lyseblå går svært sjelden av banen med færre sjanser enn sin motstander.

Etter kampslutt var Jürgen Klopp veldig fornøyd, selv om det bare ble et poeng til hvert lag.

– På skalaen hvor jeg vurderer fotballkamper, finnes det ikke en høyere karakter å gi etter denne kampen. Det er vanskelig å lage problemer for City, men vi klarte det. Jeg var ikke her på Peps pressekonferanse, men han sa det sannsynligvis også. Dette var en annerledes kamp enn vi vanligvis spiller mot dem, sa tyskeren til pressen.

MEKTIG PRESTASJON: Luis Diaz hadde en fantastisk kamp ute til venstre mot Kyle Walker, men scoringen uteble for colombianeren.

MEKTIG PRESTASJON: Luis Diaz hadde en fantastisk kamp ute til venstre mot Kyle Walker, men scoringen uteble for colombianeren.

Trakk frem Diaz

Jürgen Klopp mot Pep Guardiola har som oftest vært kamper med røde kontringer mot lyseblått balleinnehav. I går kveld gikk Liverpool derimot av banen med en høyere prosent av ballen, samtidig som sjansestatistikken ble sendt til himmels utover i andre omgang.

– Vi har ofte vunnet disse kampene på gode kontringer eller skudd fra distanse, men i dag spilte vi oss gjennom midtbanen på fantastisk vis. Dette var nok en av de beste kampene i min trenerkarriere, for det er få lag som er i stand til å gjøre en slik prestasjon mot dem, fortsatte Klopp.

Luis Diaz, som løp gjennom Kyle Walker, Rodri og resten av City-gjengen ved flere anledninger, ble trukket frem av Liverpool-treneren etter kampslutt. De fleste vil nok være småirritert over sjansesløseriet hans, men ingen kan ta fra ham en vanvittig prestasjon.

– Situasjonene med Luis Diaz og Walker, som offisielt er Premier Leagues raskeste spiller. Rodri, det er helt utrolig. Guttene ønsket det virkelig. Dette var en veldig god prestasjon, med hjerte utenpå drakten, en sensasjonell atmosfære, men ett poeng. Vi må bare fortsette...

Etter poengdelingen på Anfield i går, tar Arsenal over tabelltoppen i Premier League. I den neste serierunden, om litt under tre uker, møtes Arsenal og Manchester City på Etihad. Liverpool får besøk av Brighton og Roberto De Zerbi.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bok om Klopps tid i Liverpool:«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Gode muligheter for at Konaté kan bli klar til kvartfinalen

Skadeoversikt: Gode muligheter for at Konaté kan bli klar til kvartfinalen

Ibrahima Konaté sin skade er ikke alvorlig.