– Avgjørelsen min handler ikke om stemning, tøffe kamper, seire eller tap

Jürgen Klopp har igjen fått spørsmål om hvorfor han gir seg i Liverpool etter sesongen.

Det nærmer seg to måneder siden Jürgen Klopp delte med verden at han kommer til å forlate Liverpool FC etter sesongslutt.

De røde har hatt fantastiske resultater siden det, men måtte søndag se seg slått ut av FA-cupen. Nå gjenstår Premier League og Europa League denne våren.

Manageren fikk etter kampen mot Manchester United spørsmål om det var sånne krevende kamper som gjorde at han ikke ønsker å være manager lenger.

– Det er ikke slik. Det har ingenting med det å gjøre. Dersom du ser meg når jeg ser fotball fra et lag jeg liker, så er jeg emosjonell. Det er noe du kan ha uten å stå på sidelinjen. Jeg tenker ikke om det, det er noe annet, sier Klopp.

– Vi kan snakke om situasjonen min så lenge vi vil, men jeg kan ikke bare endre svarene mine. Når du vinner er det fint å stå på sidelinjen og se kampen der, men når du taper så er det omtrent det verste stedet å stå. Sånn er det, og alt er greit. Jeg har opplevd det ofte nok. Jeg vet ikke hvor mange kamper jeg har vært manager i nå, men det har vært ganske mange.

Vil ikke risikere å bli dårlig i jobben

At det er en ekstremt krevende jobb er det ingen tvil om. Det at nyheten om Klopp kom så brått gjør at mange leter etter grunnen til at han har tatt avgjørelsen om å gi seg. Han er klar på at det ikke handler om «småting».

– Det handler ikke om det, og at dersom vi vinner en kamp så vil jeg fortsette som manager, eller om vi taper så vil jeg gi meg. Eller dersom atmosfæren er god, så vil jeg bli værende eller at jeg skal ville dra dersom stemningen er dårlig, sier han.

– Det er en generell avgjørelse om noe som ikke handler om disse tingene i det hele. Jeg beklager at jeg ikke kan forklare det godt nok. Kanskje jeg må si det på tysk slik at dere kan oversette det, men jeg vet ikke om det vil være bedre. Det er ingen som må bekymre seg for noe.

Han vil ikke risikere at han blir dårlig i jobben.

– Jeg elsker alt med det jeg gjør, men jeg må være på mitt beste for å kunne gjøre det på den måten jeg gjør det på. Dersom jeg ikke er det, så er jeg ikke den manageren jeg må være lenger. Slik er det. Det er sånn at dersom du blir litt dårligere, så kan du raskt bli skikkelig mye dårligere, og da er du på feil sted. Dersom du kan se det tidlig, kan du ta en avgjørelse.

Når de røde nå er ute av FA-cupen, vil vi ha minst 12 kamper igjen med Klopp som Liverpool-manager. 10 i Premier League og minst to i Europa League. Dersom det skulle bli Europa League-finale som avslutning, kan vi ha 15 kamper igjen denne sesongen.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaTrenger du noe å lese på stranda i sommer? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Mac Allister med scoring før han fikk hvile den siste halvtimen

Landslagspausen er over: Mac Allister med scoring før han fikk hvile den siste halvtimen

Den fjerde og siste landslagspausen denne sesongen er nå endelig over!

Innsikt 27.mar 08:28