– Dette er som en drøm

Sven-Göran Eriksson får sitt store ønske oppfylt på lørdag.

Lørdag er det klart for ny legendekamp på Anfield, og denne gang skal Liverpool-legendene ta imot Ajax. Spillere som Steven Gerrard og Fernando Torres skal spille.

På sidelinjen vil også Sven-Göran Eriksson stå. Tidligere i år kom det frem at «Svennis» var alvorlig kreftssyk. Han snakket om sin store drøm, som ville vært å lede Liverpool, og på sosiale medier ville supportere gjerne se svensken på sidelinjen i denne kampen. Slik blir det også.

– Min far var Liverpool-supporter, og er fortsatt Liverpool-supporter – han lever fortsatt – så jeg har det derfra. I 1979 skrev jeg til klubben og spurte om jeg kunne komme for å se en treningsøkt. De svarte, og inviterte meg. Jeg så en kamp og noe trening. Jeg fikk æren av å besøke «the Boot Room», og det var fantastisk, sier Eriksson på en pressekonferanse før lørdagens kamp.

– Liverpool dominerte i Europa i mange, mange år. Jeg spilte mot dem to ganger med Benfica. Vi tapte 1-0 her, så vi dro hjem og sa «nå skal vi ta den i returoppgjøret». Det var kvartfinale i Serievinnercupen. Vi tapte 5-1 hjemme!

Gleder seg veldig

Eriksson er nå 76 år gammel, og pensjonerte seg i 2019. Lørdag vil han lede de røde, sammen med John Barnes, John Aldridge og Ian Rush.

– Dette er som en drøm. Da jeg var manager drømte jeg alltid om Liverpool, men det skjedde aldri. Det var nære en gang, og noen diskusjoner. Men det var mange år siden. Det skjedde aldri, men nå får jeg gjøre det. Da de spurte meg om legendekampen trodde jeg at det var en spøk, og sa «selvsagt vil jeg komme for det». At det er en veldedighetskamp gjør det enda finere. Det vil bli flott å se på, sier han.

– Jeg tror det må være den beste atmosfæren i verden av alle fotballstadioner jeg har vært på.

God atmosfære bør det også bli i morgen, for nå er kampen utsolgt. 59,655 billetter er solgt, der inntektene går til LFC Foundation.

Dette er Liverpools tropp: Jerzy Dudek, Sander Westerveld, Chris Kirkland, Sami Hyypia, Martin Skrtel, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Gregory Vignal, Bjorn Tore Kvarme, Steven Gerrard, Momo Sissoko, Igor Biscan, Jay Spearing, Mark Gonzalez, Maxi Rodriguez, Fernando Torres, Ryan Babel, Djibril Cisse, Jari Litmanen, Dirk Kuyt, Nabil El Zhar

Ajax sin tropp: Aron Winter, Clyde Wijnhard, Danny Blind, Dennis Gentenaar, Derk Boerrigter, Eyong Enoh, Jan van Halst, Jari Litmanen, Kiki Musampa, Kenneth Perez, Michael Krohn-Dehli, Nordin Wooter, Nwankwo Kanu, Olaf Lindenbergh, Rafael van der Vaart, Ricardo van Rhijn, Richard Witschge, Ronald de Boer, Ryan Babel, Siem de Jong, Sjaak Swart, Simon Tahamata, Sonny Silooy, Urby Emanuelson.

Kampen har avspark kl. 16.00 norsk tid. Den vil vises på den åpne kanalen Rex (tidligere MAX), V Sport 2 og Viaplay.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Spleis nærmer seg kr 210 000,-

Innsamling til LFC Foundation:Spleis nærmer seg kr 210 000,-

Lørdag spilte Liverpool en veldedighetskamp på Anfield. Inntektene går til barn og ungdom lokalt på Merseyside. Vi har en spleis som går ut måneden til støtte for innsamlingen.

Supporterklubben 20.mar 18:28