En av dem er kåret til «månedens spiller», han andre får ikke plass i troppen

Luke Chambers og Calvin Ramsay har hatt svært ulike erfaringer etter låneovergangene i januar.

Det gror svært godt i de yngre rekkene hos Liverpool for tiden, og kanskje spesielt på backplassene. Conor Bradley har fått sitt store gjennombrudd på førstelaget, mens Owen Beck leverer varene for Dundee i skotsk toppserie.

I januarvinduet ble også to andre backer sendt ut, og begge har endt i hver sin League One-klubb. Det er da snakk om Luke Chambers i Wigan og Calvin Ramsay i Bolton, to unggutter med svært ulik utvikling den siste tiden.

Månedens spiller

Vi kan starte med gladnyheten, som er Luke Chambers. Mange husker han kanskje fra Europa League-kampene mot Toulouse, LASK og Union SG i høst.

2004-modellen, som fyller 20 år til sommeren, har startet låneopphold sitt i Wigan på ypperlig vis. Forsvarspilleren har raskt blitt en av klubbens viktigste spillere, og ble blant annet kåret til månedens spiller i februar.

Han har også vært på banen i samtlige kamper siden lånet ble bekreftet den 12. januar, både som venstreback og som midtstopper. 

Med Andy Robertson og Kostas Tsimikas i førstelagstroppen, og i kamp med Calum Scanlon og utlånte Owen Beck, kan det bli tøft å få plass hos de røde neste år, men sjelden har vi sett så mange gode talenter i samme posisjon.

En fordel Chambers kanskje har fremfor sine jevnaldrende er at Xabi Alonso, som hyppig linkes til Liverpool, skal være en stor fan av ham. I sommer meldte tyske Bild om interesse fra Leverkusen, men låneovergangen ble aldri formalisert.

Nytt mareritt

Til sammenligning fra Chambers, har Calvin Ramsays låneopphold i Bolton og League One vært et aldri så lite mareritt. Skotten var på utlån til Preston i høst, men slet med både skader og lite spilletid.

Det endte med at Jürgen Klopp og Liverpool hentet høyrebacken tilbake i januarvinduet for å finne et nytt lån, som skulle gi ham mer spilletid. Slik har det ikke blitt, selv om Bolton spilte en viktig rolle i utviklingen av en annen Liverpool-back, Conor Bradley.

Etter at lånet ble bekreftet den 29. januar, har Ramsay bare vært på banen i fire kamper (130 minutter). Den siste opptredenen kom mot Charlton den 17. februar. Han satt også på benken få dager senere, men siden har ingen sett noe til ham.

Det har heller ikke kommet en grunn (skade, nivå) på hvorfor han ikke er i troppen til Bolton for tiden.

UTE I KULDEN: Det er ikke meldt om en skade på Calvin Ramsay, så hva har skjedd med høyrebacken?

UTE I KULDEN: Det er ikke meldt om en skade på Calvin Ramsay, så hva har skjedd med høyrebacken?

Med Bradleys fantastiske spill i 2024, er det ingen tvil om at Ramsay spiller for sin egen fremtid på Anfield for øyeblikket, men det blir spesielt vanskelig hvis han ikke får spille for Bolton utover våren.

Det er dumt, for det er ingen tvil om at det ligger et vanvittig talent hos 20-åringen. Han ble blant annet kåret til «årets unge spiller» i skotsk Premiership før overgangen til Liverpool, så vi får krysse fingrene for en positiv utvikling i mars, april og mai.

Det blir ikke en manuell trekning av Champions League-gruppespillet til høsten

Det blir ikke en manuell trekning av Champions League-gruppespillet til høsten

UEFA fortsetter å gjøre store endringer i forkant av format-endringen i den europeiske turneringen.

– Nå må Endo inn i diskusjonen som årets kjøp!

– Nå må Endo inn i diskusjonen som årets kjøp!

Det handler om Michael Edwards nye rolle og ikke minst kampen mot Manchester City i denne episoden av «Liverpool.no Pausepraten».

Podcast 12.mar 18:05