Bekreftet: Chambers er lånt ut

Luke Chambers skal spille resten av sesongen i League One.

Luke Chambers skal spille for League One-klubben Wigan Athletic resten av denne sesongen.

Det bekrefter Liverpool FC på sine nettsider. Det er snakk om en ren låneavtale. Chambers signerte en ny langtidskontrakt med LFC i mai i fjor.

Venstrebacken har vært i kamptroppen til førstelaget 11 ganger denne sesongen, og har startet i to kamper – begge i Europa League. Totalt har han kommet på banen i fire førstelagskamper for de røde.

I Andy Robertson og Kostas Tsimikas sitt skadefravær har Joe Gomez vikariert på venstrebacken, og gjort sakene sine bra. Tidligere denne måneden ble Owen Beck hentet hjem fra sitt utlån i Dundee, og satt på benken mot Fulham i semifinalen på onsdag. Både Robertson og Tsimikas nærmer seg igjen etter skader, så klubben føler at dekningen på den posisjonen er god nok til å la Chambers dra.

– Han er en veldig god spiller, som ville gitt oss stor konkurranse om den venstrebacksposisjonen. For øyeblikket er vi veldig avhengig av Steven Sessesgnon og Sean Clare på backene, men jeg ønsker konkurranse, og to spillere i hver posisjon, så forhåpentligvis kan Luke bidra til det dersom det skjer, uttalte Wigan-manager Shaun Maloney til Wigan Today på torsdag – og nå er avtalen i orden.

Chambers kan debutere borte mot Northampton Town lørdag kl. 16.00. Wigan er nummer 16 på tabellen i League One.

– Jeg er så glad

Chambers har gitt sitt første intervju med Wigans offisielle nettsider etter at låneavtalen gikk i orden. 

– Jeg er så glad for å signere her. Det er en så historisk klubb med mange store spillere, og jeg har kommet hit for å hjelpe laget til å vinne kamper og komme så høyt opp som vi klarer i ligaen, sier han.

– Jeg har kommet hit og sett noen av kampene, og likte spillestilen, så jeg føler at jeg vil passe inn. Klubben har også stor støtte, og det gjør det spennende. For meg handler det om å få erfaring. Jeg har fått smake litt på førstelagsspill, så det handler om å bygge videre på det og ta karrieren videre. Jeg gleder meg til å komme i gang, og vise supporterne hva jeg kan gjøre, sier han.

Manager Maloney er veldig glad for at det er i boks.

– Jeg er veldig glad for å få inn Luke. Han har den perfekte profilen for den venstrebacksposisjonen. Han kan spille som den tredje midtstopperen i en treer, eller som back. Han tilfører mye kvalitet teknisk, og er god fysisk.

Sportsdirektøren benytter muligheten til å takke Liverpool.

– Vi synes det er veldig spennende å kunne signere en spiller av Lukes kaliber og kvalitet, og jeg vil personlig takke Liverpool FC for støtten deres med å få Luke til fotballklubben vår. Han vil være en fantastisk tilvekst for oss, og jeg gleder meg til å se utviklingen hans i de kommende månedene.

Mer førstelagserfaring

Klubben skriver videre at Chambers låner ut for å få mer erfaring med førstelagsspill. Dette blir hans andre utlån i karrieren.

Forrige sesong var 19-åringen lånt ut til Kilmarnock i vårsesongen, og hjalp den skotske klubben fra nedrykk. Han takket faktisk nei til å være med England i U20-VM for å hjelpe Kilmarnock til å beholde plassen.

– Det var en stor mulighet til å dra med England, men vi har tre veldig viktige kamper som jeg må hjelpe til i. Jeg tror ikke jeg ville følt meg bra dersom jeg dro og lot guttene være igjen i den posisjonen som vi er i. Det er definitivt riktig avgjørelse, og jeg angrer ikke, sa Chambers i mai.

Det imponerte manager Derek McInnes.

– Det er en stor turnering, VM i Argentina, og England er en av favorittene til å dra dit og vinne den. Det ville vært en flott erfaring, men han nølte ikke – vi trenger ham mer enn England for øyeblikket, sa McInnes om Chambers den gang.

Klarer du disse 8 spørsmålene om Salah?

Klarer du disse 8 spørsmålene om Salah?

Her er denne ukens quiz. Hvor bra klarer du å gjøre det?

Supporterklubben 12.jan 10:12
– Carvalho er den perfekte nummer 10 for meg

– Carvalho er den perfekte nummer 10 for meg

Hull City-manageren er veldig glad for å ha fått Fabio Carvalho på plass.