Det uegoistiske valget som ga Chambers heltestatus i utlånsklubben

Luke Chambers ble så godt likt i Kilmarnock at han fortsatt er med i gruppechatten til spillerne på laget han tilbragte en halv sesong i.

19 år gamle Luke Chambers fikk sin Liverpool-debut da han fikk et innhopp i ligacupen mot Leicester i september. Torsdag fikk han sin første kamp fra start da han begynte på venstebacken i Europa League mot Toulouse.

– Det er utrolig. Jeg har drømt om dette øyeblikket siden jeg var seks år gammel, og så vinner vi i tillegg. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa han etter kampen.

Selv om Chambers er en ambisiøs og svært talentfull unggutt som har vært i Liverpool siden han var seks år, har han også veldig gode verdier og hjerte på rett sted. Det viste han til fulle da han var på utlån til Kilmarnock i vårsesongen.

– Har drømt om dette øyeblikket siden jeg var seks år

– Har drømt om dette øyeblikket siden jeg var seks år

Luke Chambers var høyt oppe etter sin første kamp fra start for Liverpool.

– Vi kunne vise hvilken tro vi har på dem

– Vi kunne vise hvilken tro vi har på dem

Jürgen Klopp var glad for å kunne gi flere unge spillere muligheten mot Toulouse.

Luke Chambers fikk denne uken debuten fra start for Liverpool mot Toulouse.

Luke Chambers fikk denne uken debuten fra start for Liverpool mot Toulouse.

– Han var god som gull

Venstrebacken hadde spilt seg til fast plass på laget, og både trenerstab og fans fryktet det som ville skje da Chambers ble kalt opp til Englands tropp i U20-VM i Argentina mot slutten av sesongen. Det ville i så fall bety at unggutten ville gå glipp av de to siste kampene, for et lag som kjempet mot nedrykk.

Å spille VM for England må også ha vært en drøm for unggutten, og Kilmarnocks sjef Derek McInnes hadde nok ikke sett for seg at 18-åringen skulle si: «Nei, jeg drar ikke. Jeg vil fullføre det jeg startet på her.»

Det er slik som gir heltestatus i en klubb. Chambers ble værende. Han startet begge to siste kampene, de vant begge, og Kilmarnock reddet plassen.

– Man kan ikke forvente en slik lojalitet. Han var god som gull fra han kom inn døra, han var en klassespiller. Vi var nervøse da han ble kalt opp. Det er en betydelig turnering og det ville være stort for ham å være en del av det, sier McInnes til Daily Mail.

– Han sa til meg at «jeg drar ikke, jobben min er her i Killie». Vi trengte ham mer enn England gjorde på det tidspunktet. Det sier mye om ham. Han er en gutt jeg satte pris på å jobbe med. Jeg har jobbet med mange spillere men han er høyt oppe når det kommer til både å være likenes og potensiale.

Midtstopper Jarell Quansah ble dermed den eneste Liverpool-spilleren som deltok i mesterskapet. 

– Han gjorde alt 100 prosent rett

– Vi får mange spillere på lån fra England, og noen av dem er egoistiske, de kommer med en holdning om at de gjør oss en tjeneste. Slik var det aldri med Luke, han satte så pris på muligheten. Han og familien elsket å være her. Luke var en stor hit blant fansen også.

– Jeg har jobbet med mange spillere på lån, men ingen har hatt større innflytelse enn Luke. For en diamant han er, Liverpool er heldige som har ham. Desto viktigere kamp, desto bedre ble han og desto mer modenhet vise han. Han taklet alt press fantastisk, er dommen fra manageren. 

McInnes sier at Chambers ble så godt likt at han fortsatt er i gruppechaten til sitt tidligere utlånslag.

– Han gjorde alt 100 prosent rett, og jobbet sokkene av seg. Men viktigere enn det, han er en topp gutt, og alle guttene elsket ham.

– Føles veldig godt om noen sier jeg er en ny Gerrard

– Føles veldig godt om noen sier jeg er en ny Gerrard

Dominik Szoboszlai om sammenligningen med Steven Gerrard, og om hvorfor han løper så mye.

– Jeg vet at Liverpool ønsket å signere yngre spillere

Wataru Endo om kritikken: – Jeg vet at Liverpool ønsket å signere yngre spillere

Wataru Endo snakker om kritikken mot at Liverpool signerte en 30 åring, og tar Alexis Mac Allister i forsvar.