Englands u-landslag fylles opp av Liverpool-spillere

De røde har ti spillere (med Joe Gomez) på oppdrag for «The Three Lions» i mars.

I 2024 har vi fått sett hvor godt det gror i de yngre rekkene hos Liverpool Football Club. På rekke og rad har spillere som Jayden Danns, Trey Nyoni og Lewis Koumas fått sine debuter, samtidig som Harvey Elliott og Jarell Quansah har vist seg å være svært viktige førstelagsspillere.

Grepene som er blitt tatt på akademiet de siste årene har uten tvil fungert, noe som blir enda mer tydelig når vi går gjennom hvem som er på landslaget til England på u-nivå.

Harvey Elliott er nok spilleren som har utmerket seg aller mest på midtbanen, sammen med utlånte Tyler Morton. Duoen var involvert i tre av fem mål da Aserbajdsjan U21 fikk juling på hjemmebane. Jarell Quansah, som ikke var involvert i den kampen, har også imponert stort tidligere. Tirsdag kveld venter Luxembourg.

– Det er fantastisk for oss. Det er alltid bra når du hører at de har tatt Liverpool-formen inn i internasjonalt spill. Vi har en flust med spillere fra dem med oss denne uken, sier U21-sjef Lee Carsley før kveldens kamp.

Liverpool-spillere i England-tropper

A-landslag

- Joe Gomez

U21

- Jarell Quansah

- Harvey Elliott

- Tyler Morton

U20

- Bobby Clark

- Luke Chambers

- Kaide Gordon

U18

- Jayden Danns

- Trey Nyoni

- Amara Nallo

Når får de sjansen av Southgate?

Det er nok bare et spørsmål om tid før spesielt Harvey Elliott blir kalt opp til a-landslaget. 20-åringen er toppscorer i U21-kvaliken med syv mål (og to målgivende pasninger), samtidig som han har vist en jevnere formkurve for Liverpool gjennom hele sesongen.

Ved denne anledningen ga England-sjef Gareth Southgate heller sjansen til andre unggutter som Kobbie Mainoo (Manchester United), Rico Lewis (Manchester City) og Cole Palmer (Chelsea), men det kan da ikke være så lenge til Elliott også bør få en mulighet?

Det samme gjelder forsåvidt for Jarell Quansah, som har hatt en helt enorm utvikling denne sesongen. Jarrad Branthwaite (Everton) fikk heller sjansen denne gangen, men 21-åringen nærmer seg nok også en debut.

Joe Gomez er tatt ut, mens Trent Alexander-Arnold hadde vært med om scouseren hadde vært skadefri. Det gjelder også for Curtis Jones, som sannsynligvis ville fått sjansen hvis han var tilgjengelig.

Det blir kanskje ikke mange Liverpool-spillere i England-troppen under EM i 2024, men hvis vi skrur klokken frem til 2026, kan situasjonen se helt annerledes ut...

Svakeste leveranse mot «topp seks» på flere sesonger

Svakeste leveranse mot «topp seks» på flere sesonger

De fleste av Liverpools poengtap denne sesongen har kommet i storkampene.

Kampen om informasjonen - hvem kan vi stole på?

Kampen om informasjonen - hvem kan vi stole på?

Samtidig som flere klubber tilsynelatende kniver om Xabi Alonso, pågår en kamp i media om å fremstå som «vinneren».

Kommentar 26.mar 12:04