Svakeste leveranse mot «topp seks» på flere sesonger

De fleste av Liverpools poengtap denne sesongen har kommet i storkampene.

Liverpool har sammen med Manchester City vært i en egen klasse i oppgjørene mellom de såkalte topp seks-klubbene under ledelse av Jürgen Klopp og Pep Guardiola. Manchester United, Arsenal, Chelsea og Tottenham er ikke i nærheten av de to beste lagene sin poengfangst i de oppgjørene. 

Ifølge The Athletic snitter Manchester City på 1,69 poeng per kamp i topp seks-oppgjør siden starten av 2015/16, mens Liverpool er på 1,65. Manchester United er nærmest med 1,32 poeng per kamp i de oppgjørene, mens Tottenham, Arsenal og Chelsea er enda lenger unna. 

Denne sesongen har imidlertid Liverpool slitt mot de andre topplagene, og snitter bare på ett poeng per kamp så langt. Åtte poeng har det blitt på åtte oppgjør mot de øvrige i topp seks. Kun Chelsea er slått, mens det har blitt tap mot Tottenham og Arsenal. Så hører det med til historien at tidenes VAR-tabbe gikk i Liverpools disfavør på Tottenham Hotspur Stadium. 

Ser vi bort fra de som vi vanligvis kaller topp seks, og heller ser på de som er topp seks på tabellen, er det ikke så veldig mye bedre. Da byttes Chelsea ut med Aston Villa, og fangsten er syv poeng på syv kamper. Vi må tilbake til 2017/18-sesongen for å finne tilsvarende.

Liverpool har oppgjør igjen mot Manchester United, Villa og Tottenham denne sesongen, og må trolig vinne alle tre for å holde liv i drømmen om en ligatittel. 

Liverpool i «topp seks-oppgjør» denne sesongen

Chelsea - LFC 2-2
Tottenham - LFC 2-1
Manchester City - LFC 1-1
LFC - Manchester United 0-0
LFC - Arsenal 1-1
LFC - Chelsea 4-1
Arsenal - LFC 3-1
LFC - Manchester City 1-1

Hjemme mot Aston Villa ble det 3-0 til Liverpool. Fjorårets overraskelse blant topp seks, Newcastle, har blitt slått både borte og hjemme denne sesongen.

Bedre mot resten

Det positive er at Liverpool har bedret seg kraftig mot de antatt svakere lagene i Premier League sammenliknet med forrige sesong, da det ble knapt med scoringer og poeng - spesielt på bortebane. De røde har plukket 28 poeng på 14 bortekamper så langt. Forrige sesong ble det bare 23 poeng på 19 kamper på fremmed gress.

Ser vi bort fra de tradisjonelle topp seks-klubbene har poengfangsten til Liverpool vært helt fantastisk denne sesongen, med et snitt på 2,8 per kamp. Kun to av de 20 kampene mot de 14 øvrige lagene så langt har endt med poengtap - borte mot Brighton og borte mot Luton. 

Søndag kommer Brighton på besøk til Anfield, og Klopps lag kan legge press på Manchester City og Arsenal før de to møtes på Etihad senere på ettermiddagen. Brighton har imidlertid skapt problemer for Liverpool i det siste, og har kun tapt én av sine fem siste møter med de røde. 

Vi håper den trenden snur på lørdag, og at de gulljaktende guttene til Klopp plukker tre viktige poeng.

Kampen om informasjonen - hvem kan vi stole på?

Kampen om informasjonen - hvem kan vi stole på?

Samtidig som flere klubber tilsynelatende kniver om Xabi Alonso, pågår en kamp i media om å fremstå som «vinneren».

Kommentar 26.mar 12:04
– Ser ikke frem til å si farvel

– Ser ikke frem til å si farvel

Virgil van Dijk gruer seg til han må si farvel til Jürgen Klopp, men håper på en minneverdig avskjed.

Nyheter 26.mar 10:14