Toppkamper på rekke og rad - de neste serierundene blir viktige i jakten på topp fire

To kamper gjenstår før vi er halvveis i Liverpools Premier League-sesong, og mye kan skje på tabellen i løpet av de kommende helgene.

Det er bare to serierunder som gjenstår i Premier League i januar - kommende helg og neste helg, før den påfølgende er satt av til fjerde runde av FA-cupen. De to rundene kan vise seg å bli svært viktige for Liverpool når det gjelder å beholde kontakten med lagene som for øyeblikket ligger topp fire. 

Toppkamper på rekke og rad vil føre til at det er uunngåelig at flere av lagene på øvre halvdel av tabellen vil gi fra seg poeng den neste halvannen uken, og med to trepoengere vil Liverpool kunne ta et jafs mot topp fire. 

Det er selvsagt lettere sagt enn gjort når vi vet at det er bortekamp mot Brighton og hjemmekamp mot Chelsea på menyen, med et cupoppgjør borte mot Wolves i midtuken, men vi slår bare fast at muligheten definitivt er til stede. 

Derbyer og toppoppgjør

For øyeblikket ligger Arsenal, Manchester City og Newcastle på topp fire mens Totttenham og Liverpool kommer halsende bak. Brighton på åttendeplass og Chelsea på tiendeplass er også med i kampen, mens overraskelsene Fulham og Brentford neppe anser seg som topp fire-kandidater. 

Til helgen skal lagene som for øyeblikket ser ut til å bli de som kjemper om gullet, Arsenal og Manchester City, ut i hvert sitt vanskelige derby. City skal til Old Trafford og møte byrivalen på lørdag mens Arsenal møter Tottenham borte på søndag. 

Helgens kampprogram for lagene som ligger topp seks: 

Lørdag 13.30: Manchester United - Manchester City
Lørdag 16.00: Brighton - Liverpool
Søndag 15.00: Newcastle - Fulham
Søndag 17.30: Tottenham - Arsenal

Liverpool, som for øyeblikket ikke ser ut som et lag som er kapable til å kjempe helt i toppen, bør kanskje håpe på borteseier i begge disse derbyene slik at avstanden til United blir redusert samtidig som Tottenham kan bli passert på tabellen. 

Nye muligheter neste helg

I midtuken er det duket for et par hengekamper, og det gir nye muligheter for at Liverpools rivaler kan gi bort poeng. Tottenham skal spille borte mot Manchester City på torsdag, og dagen før spiller Manchester United bortekamp mot Crystal Palace. Så venter nye toppkamper 21. og 22. januar. 

Liverpool vil være halvveis i sesongen når hjemmekampen mot Chelsea er ferdigspilt som tidligkamp lørdag 21. januar, og vil forhåpentligvis ha tatt et stort jafs mot topp fire når den tid kommer. 

Senere den helgen er det duket for et nytt toppoppgjør når Arsenal tar imot Manchester United på Emirates, mens også Tottenham og Newcastle skal ut i relativt tøffe bortekamper. 

Slik ser kampprogrammet for de nåværende topp seks-lagene ut neste helg: 

Lørdag 13.30: Liverpool - Chelsea
Lørdag 18.30: Crystal Palace - Newcastle
Søndag 15.00: Manchester City - Wolves
Søndag 17.30: Arsenal - Manchester United
Mandag 21.00: Fulham - Tottenham

Det ville vært veldig god timing om Jürgen Klopps lag fant godformen de neste par ukene!