– Et minne for livet

Sven-Göran Eriksson var veldig stolt og rørt over å få lede Liverpool-legendene ut på Anfield.

Det var en følelsesladd Sven-Göran Eriksson som møtte pressen etter at han hadde fått drømmen sin oppfylt om å lede Liverpool på lørdag.

«Svennis» er alvorlig kreftssyk, og etter at han sto frem som Liverpool-supporter tidligere i år, der han fortalte at drømmen hans var å lede favorittklubben, ble det ordnet slik at han var lørdagens manager sammen med Ian Rush, John Barnes og John Aldridge, i legendekampen mot Ajax.

Foran et fullsatt Anfield kunne han se at Liverpool kom tilbake fra 0-2 og vant 4-2. Svensken var veldig takknemlig etterpå.

– Jeg gråt. Det var nydelig. Å få sitte på benken for Liverpool har vært drømmen min hele livet, og nå har det skjedd. Det var en flott dag på alle måter. Supporterne, spillet og spillerne, alt var fantastisk. Takk til Liverpool som ga meg denne muligheten, og for at de inviterte meg, sier Eriksson.

LEDET LIVERPOOL: Sven-Göran Eriksson var Liverpool-manager for en dag.

LEDET LIVERPOOL: Sven-Göran Eriksson var Liverpool-manager for en dag.

Gråt av You’ll Never Walk Alone

Det var flotte scener da Eriksson entret banen til stående applaus, før You’ll Never Walk Alone runget over stadion.

– Alle var vinnere i dag. Det var vakkert, helt fantastisk og utrolig. Alt fra You’ll Never Walk Alone til resten av kampen. En god seier, vi lå under 0-2 og vant 4-2! Jeg gråt av You’ll Never Walk Alone, sier han.

– Vi var det beste laget, synes jeg, så resultatet var rettferdig. Men Anfield er fantastisk. Banens beste var publikum, men jeg synes det var en severdig kamp. Spillerne kan fortsatt spille veldig god fotball. De er ikke 20 år gamle, men det er god fotball. Det er fantastisk at de kommer hit fra over hele Europa, og Steven Gerrard som kommer hit fra en annen verdensdel for å gjøre dette. Det er fantastisk.

– Dette er et minne for livet.

Alle inntektene fra kampen går til LFC Foundation. Også supporterklubben har hatt en innsamlingsaksjon i den forbindelse, og i skrivende stund har det kommet inn over 190 000 kroner. Du finner Spleisen her.

Se høydepunktene fra kampen:

Spleis nærmer seg kr 210 000,-

Innsamling til LFC Foundation:Spleis nærmer seg kr 210 000,-

Lørdag spilte Liverpool en veldedighetskamp på Anfield. Inntektene går til barn og ungdom lokalt på Merseyside. Vi har en spleis som går ut måneden til støtte for innsamlingen.

Supporterklubben 20.mar 18:28
Torres fikk scoringen til slutt da legende snudde til seier foran et fullsatt Anfield

Se scoringeneTorres fikk scoringen til slutt da legende snudde til seier foran et fullsatt Anfield

Det var en severdig kamp da Sven-Göran Eriksson fikk drømmen i oppfyllelse og ledet de røde.