Hevder Liverpool er blant klubbene som gikk imot den nye avtalen for EFL

«New Deal for Football»-forslaget skaper splid blant klubbene.

Det har kommet forslag om en pakke på 900 millioner pund for klubbene i English Football League (EFL), men avtalen som har fått navnet «New Deal» er i ferd med å rakne.

Det skjer etter at ti klubber allerede før det gikk til avstemning varslet at de kom til å stemme imot, og da var det heller ikke noe poeng i at det ble holdt en avstemning.

Ifølge Daily Mail var Liverpool blant disse klubbene. Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, West Ham, Aston Villa, Wolverhampton, Nottingham Forest, Crystal Palace og Bournemouth var imot.

Kilder sier til tabloidavisen at en plan om at en skal måtte betale en rivaliserende liga i samme industri en slik sum, der pengene skal brukes for at de skal ta deres plass i Premier League, både er «usmakelig og ubrukelig». Forslaget som ble lagt frem var å betale 836 millioner pund over fem år, i tillegg til summene som allerede betales.

Ikke i mål

Mandag kveld meldte Premier League om enighet blant klubbene om å prioritere en rask utvikling og implementering av et nytt finansielt system for hele ligasystemet, uten at det er så lett å forstå hva akkurat det skal bety. Klubbene er fortsatt splittet i «New Deal for Football», som handler om å lage en bærekraftig løsning for den engelske fotballpyramiden. Det skriver The Athletic-journalist Matt Slater.

«Til tross for måneder med samtaler og betydelig press fra den britiske regjeringen, forblir klubbene splittet om hvor generøse de skal være i den ny avtalen, hvilke vilkårer som skal gjelde og hvordan den skal finansieres».

Slater skriver videre at det raskt ble klart at noen klubber ønsker sitt eget finansielle fair play (FFP)-regime på plass før innføringen i resten av ligasystemet.  

«Noen klubber mener forslaget er for dyrt, mens andre mener det ikke bør være en prioritet for ligaen slik situasjonen er nå».

Daily Mail melder at klubber i Premier League vil vurdere rettslige grep, dersom de tvinges til å betale summene som er foreslått nå. 

Geniet i kulissene

Dette er Michael Edwards:Geniet i kulissene

Michael Edwards gikk dårlig overens med Brendan Rodgers, og overgangskomiteen ble utskjelt. Med Jürgen Klopp fikk han heltestatus. Nå skal han skape det nye Liverpool – uten Klopp.

Innsikt 12.mar 19:00
En pressemelding full av gode nyheter – men det var én setning som var litt kjip

En pressemelding full av gode nyheter – men det var én setning som var litt kjip

Michael Edwards skal jobbe med Liverpool igjen, men han skal også finne en ny klubb.

Kommentar 12.mar 17:15