Det ble en trist avslutning på Roy Hodgsons managerkarriere

Den tidligere Liverpool-treneren erstattes av Oliver Glasner, ifølge Fabrizio Romano.

Nyheten om Roy Hodgsons avgang fra Crystal Palace er ikke direkte knyttet til Liverpool, men engelskmannen har vært et kjent fjes i Premier gjennom mange år og ledet de røde i deler av 2010/11-sesongen.

Nå tyder mye på at 76-åringen, som etter planen tenkte å gi seg med fotball før han returnerte til Palace i fjor sommer, kan være ferdig som manager på toppnivå.

«Dagens pressekonferanse vil dessverre ikke finne sted som planlagt etter at Roy Hodgson ble syk under treningsøkten i morges», skriver London-klubben på sine hjemmesider.

The Telegraph-journalist Sam Wallace skriver at ringreven ble sendt på sykehuset i formiddag, men etter forholdene skal det gå fint med ham. Samtidig som dette pågår melder Fabrizio Romano på Twitter/X at han er ferdig i Crystal Palace.

«Crystal Palace har ansatt Oliver Glasner som ny hovedtrener. Roy Hodgson har fått sparken».

Oliver Glasner var forøvrig arbeidsledig etter at han forlot Eintracht Frankfurt før denne sesongen. Liverpool får besøk av London-klubben 13. april.

14 ÅR SIDEN: Roy Hodgson fikk lite til å stemme da han var trener for Liverpool.

14 ÅR SIDEN: Roy Hodgson fikk lite til å stemme da han var trener for Liverpool.

Svake kjøp og grusomme resultater

De fleste Liverpool-supportere husker Roy Hodgsons få måneder i sjefsstolen på Anfield med skrekk og gru. 

Engelskmannen hentet blant annet inn spillere som Joe Cole, Paul Konchesky, Christian Poulsen og Milan Jovanovic for å sikre en topp 4-plassering i Premier League den sesongen. Det gikk alt annet enn bra.

Den 8. januar 2011, drøye seks måneder etter ansettelsen, var han ferdig i klubben. Da hadde røde akkurat tapt 1-3 mot Blackburn og lå på en 10. plass i ligaen, bak lag som Sunderland, Blackpool og Bolton.

I ettertid har Hodgson blant annet trent West Bromwich, England, Crystal Palace x2 og Watford. Karrieren startet allerede i 1976 i svenske Halmstad, før han blant annet var innom Norge (Viking), Italia (Inter) og diverse landslagsjobber.

Et av de beste minnene fra hans fartstid er Europa League-finalen med Fulham i 2010. Da stod Atletico Madrid på motsatt side, et lag som like før hadde slått ut nettopp Liverpool i semifinalen. Det endte dessverre med et 1-2-tap.

Kapteinen måtte kalle inn til lagmøte midt i skrekkforestillingen

Kapteinen måtte kalle inn til lagmøte midt i skrekkforestillingen

3-1-tapet ble startskuddet for en måned som blant annet inneholdt den verste kampen Jürgen Klopp hadde sett.

Innsikt 15.feb 15:02
Melder om kraftig økning i ulovlig streaming

Melder om kraftig økning i ulovlig streaming

Størst økning blant unge seere.