Hodgson var rasende – både på dommer og på van Dijk

Palace-manageren mener kamper som dette gjør at han ikke vil savne fotballen når han en dag gir seg.

Det var litt av en kamp på Selhurst Park i tidligkampen på lørdag. For Liverpools del var det kanskje sesongverste i 75 minutter, før Palace ble redusert til ti mann og alt snudde.

Da hadde Palace hatt et stolpetreff, fått to straffespark – der den ene ble trukket tilbake – scoret et mål, og Liverpool hadde ikke avslutninger på mål for å teste målvakt Sam Johnstone.

Roy Hodgson var i dårlig humør etterpå – og mente laget hans fortjente så mye mer.

– Jeg er fortvilet. Fortvilet for spillerne, og måten kampen utviklet seg. At vi måtte spille kampen med 10 mann i de siste 15-20 minuttene var utrolig strengt mot oss. Jeg synes ikke det var verdig etter måten vi spilte på og hvor mange frispark vi laget – det var omtrent det samme antallet som Liverpool og kanskje et par færre, men jeg synes ikke vi fortjente ni gule kort. Men jeg fortjente sannsynligvis det jeg fikk, sa Hodgson til TNT Sports.

– Det er trist for meg å se kamper som dette. Guttene gjør det så bra, og presterer så godt imot alle odds, så kommer de fra kampen og har tapt 2-1.

Sint på van Dijk

Han la mye av skylden på utvisningen på Virgil van Dijk. Jordan Ayew fikk sitt første gule kort da han sto i veien og Liverpool skulle ta et frispark raskt, van Dijk sparket ballen mot ham, og dommeren var oppe med det gule.

– Han har stått med fire gule kort i tre kamper, og har vist utrolig disiplin. Van Dijk så muligheten til å gi ham det første gule kortet med å sparke ballen mot ham fra et par meter. Det er veldig skuffende. Dersom du er Liverpool Football Club, så trenger du ikke spillere av van Dijks kvalitet og status i spillet til å gi en motspiller gult kort med å spille ballen mot ham.

– Det andre gule kortet mente jeg var en god takling, og selv dersom det var frispark, som det kunne vært, så var det ikke noe som burde vært gult kort. Det er bare et gult kort jeg kan se i denne kampen som var riktig, og det var da Joachim Andersen på slutten av kampen ble frustrert og sparket en motspiller ned bakfra. Det var gult kort.

UTVIST: Jordan Ayew fikk det røde kortet da det gjensto 15 minutter av ordinær tid. Like etter scoret Liverpool.

UTVIST: Jordan Ayew fikk det røde kortet da det gjensto 15 minutter av ordinær tid. Like etter scoret Liverpool.

– Jeg vil ikke savne fotballen

76-åringen fortsatte.

– Etter kamper som i dag innser jeg at ikke kommer til å savne noe den dagen jeg bestemmer meg for å gi meg i fotballen, sier han.

Før han utdyper hvorfor han ikke vil savne fotballen den dagen han gir seg.

– Dommerne, dommerstanden og retningslinjene dommerne får. Jeg er kvalm av handstolkningene, disse gule kortene for sløsing av tid og hvordan spillere oppfører seg i hele spillet. Vi prøver å gjøre en jobb. Trenerne som planlegger for disse kampene og reiser seg for å gi meg et råd – bare de reiser seg blir de skreket til og får beskjed om å sette seg ned igjen. Jeg er drittlei av det, sier han.

– Jeg vet ikke med VAR. Det er det det er, og vi er vant med det. Det er mindre plagsomt for meg i spillet og veien det går enn handsavgjørelser og de tingene, det opprører meg mer. VAR – noen ganger fungerer det og andre ikke. Men jeg kan ikke skjønne at vi har en dommer der ute som markerer seg i dag, og gir en klar straffe for den første, bestemmer seg for å endre det. Så gir han ikke straffe for den andre, og bestemmer seg for å endre det. Hvem dømmer kampen? Er det han, eller er det gjort fra et kontor et sted? Det er spørsmålet alle bør stille seg.

– Det er kun City som «feiler» med å ikke vinne ligaen. For alle andre er det en stor suksess

– Det er kun City som «feiler» med å ikke vinne ligaen. For alle andre er det en stor suksess

Pep Guardiola fikk spørsmål om Jürgen Klopps kommentarer og tittelkampen.

Evolusjon og revolusjon, men det er en elefant i rommet

Scouse voiceEvolusjon og revolusjon, men det er en elefant i rommet

Sommerens tema var en opprydning på midtbanen. Fire nye spillere til den lagdelen har skapt optimisme og forventninger, etter en start på denne sesongen som er foran det skjemaet som jeg hadde.

Kopite 10.des 2023 10:00