– Det er kun City som «feiler» med å ikke vinne ligaen. For alle andre er det en stor suksess

Pep Guardiola fikk spørsmål om Jürgen Klopps kommentarer og tittelkampen.

Manchester City står uten seier på sine fire siste Premier League-kamper, mot Chelsea, Liverpool, Tottenham og Aston Villa. Det har blitt fire uavgjorte, og ett tap mot Aston Villa på onsdag, i en kamp Villa så absolutt fortjente å vinne.

Etter den kampen ble Jürgen Klopp spurt om tittelkampen, og han sa: «Hvis noen vil avskrive City så vil det være den største vitsen i fotballens historie, det gir ingen mening». Guardiola ble spurt om disse kommentarene og sitt eget lags form på den lukkede delen av Citys pressekonferanse før søndagens kamp mot Luton Town.

– Jürgen vet at de tingene som kan skje med oss i de siste to-tre ukene er noe som kan skje. Han vet det. Vi har en dårlig periode, og vi har andre perioder i en sesong, men innstillingen er der fortsatt. Han vet at det kan skje. Store endringer, ting i privatlivet kan endre seg, det kan være dårlige øyeblikk. Jeg tror aldri på de store komplimentene eller de dårlige tingene. I fotballen er det vanskeligste å vinne, vinne, vinne, og faktisk gjøre det, sier Guardiola.

De lyseblå har kamp borte mot Luton Town i dag. Så kommer bortekamp mot Røde Stjerne på onsdag, i Champions League der de allerede har vunnet gruppen, før Crystal Palace kommer til Etihad Stadium på søndag. Etter det setter de seg på flyet til Saudi-Arabia for VM for klubblag, og har sin neste kamp borte mot Everton 27. desember.

Med Liverpools resultat mot Palace, vil ikke de røde kunne bli passert av City før det, om alt skulle gå imot Klopp og co mot Manchester United, Arsenal og Burnley.

– Bare vi som kan «feile»

City-manageren langet ut mot Sky Sports sine eksperter tidligere i uken, og virket også irritert på at det var så mye fokus på hans lag. Han mener det kun er City som kan «feile», mens det for alle andre blir sett på som suksesshistorier.

– Vi har vært de største favorittene til å vinne, og vi er med. Det er det de krever av oss. De krever ikke det av noen andre. De eneste som «feiler» dersom de ikke vinner Premier League er oss. For alle andre lag er det en stor suksess. Dersom de ikke vinner alt, er det vanlig, sier han.

– Det er vanskelig å håndtere det hver uke, hver tredje dag, i år etter år. I sport har du perioder og noen sesonger der det kan skje. Se på våre rivaler. Vi har vært med og må fortsette slik, men realiteten er at det ikke er enkelt med skader og nye spillere som kommer inn. Jeg ville at Ilkay Gundogan og Riyad Mahrez skulle bli, men de ønsket å dra på grunn av utfordringer i livet og med familie. Folk kan ikke se for seg at en kan være i en dårlig situasjon, men selvsagt kan det være det. Jeg sier ikke at det er selvtilfredshet eller at vi er avslappet. Laget er ikke på den måten.

Til dagens kamp har City fått tilbake Rodri og Jack Grealish som var suspendert mot Aston Villa, og Jeremy Doku skal testes sent for om han også kan spille. Kevin De Bruyne er fortsatt skadet – og skal man tro rapporter på sosiale media kommer også Erling Braut Haaland til å miste dagens kamp med et stressbrudd i foten. Det er dog ikke omtalt av noen av de troverdige journalistene så langt.

Luton - Manchester City spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 3+ og Viaplay.

– Jeg tror jeg også ville vunnet en tittel dersom en stat eide oss og vi kunne bryte regelverket

Carragher slår tilbake mot Guardiola– Jeg tror jeg også ville vunnet en tittel dersom en stat eide oss og vi kunne bryte regelverket

Pep Guardiola fikk spørsmål om Sky Sports-ekspertene på sin pressekonferanse, og langet ut. Nå får han svar fra Jamie Carragher.

– Å avskrive City vil være den største vitsen i fotballens historie

– Å avskrive City vil være den største vitsen i fotballens historie

Det er jevnt i toppen av tabellen, og Jürgen Klopp mener det er mange kandidater til årets ligagull.