– Ingen grunn til at han ikke kan gjøre det bra i en klubb som Liverpool

Glen Johnson mener Gareth Southgate må vurderes som Liverpool-manager dersom han gir seg som landslagssjef etter sommerens EM.

Gareth Southgate har blitt koblet til Manchester United som en mulig erstatter for Erik ten Hag dersom nederlenderen skulle få sparken, men Glen Johnson mener den engelske landslagssjefen også burde vurderes av Liverpool dersom han blir tilgjengelig. 

Southgate er under kontrakt med det engelske fotballforbundet ut året, og må etter EM i Tyskland i sommer vurdere om han blir med videre. Skulle England levere et svakt mesterskap er det ikke sikkert han får tilbud om ny kontrakt. 

Tidligere Liverpool-spiller Glen Johnson mener i så fall at 53-åringen bør vurderes som en mulig erstatter for Jürgen Klopp.

– Du må se på alle alternativer dersom han blir tilgjengelig i sommer. Han har gjort en strålende jobb med England, så det er ingen grunn til at han ikke kan gjøre det bra i en klubb som Liverpool, der han vil jobbe med spillere av samme kvalitet. Det er en vurdering man må ta, for han kan ikke avskrives dersom han er ledig, sier Johnson i et intervju med Betfred.

Southgate har lite erfaring som manager i klubbfotballen. Tre år i Middlesbrough fra 2006 til 2009 er det han har å vise til. Men med det engelske landslaget har han tidvis levert bra siden han fikk jobben i 2016. En semifinale i VM og et finaletap i EM er noe av det han har å vise til. 

Vil ha inn en mer rutinert manager

Spørsmålet er om Southgates noe forsiktige spillestil ville passet inn i Liverpool. I stedet er Xabi Alonso mannen de fleste virker å ønske seg som Klopps etterfølger. 

Johnson er ikke helt overbevist.

Glen Johnson spilte for Liverpool fra 2009 til 2015.

Glen Johnson spilte for Liverpool fra 2009 til 2015.

– Jeg har veldig lyst til å se ham som manager i Liverpool en dag, men alt handler om timing i fotballen, og det vil være et enormt press på nestemann uansett hvem det blir. Xabi ville vært en flott manager for klubben, men jeg tror noen må komme inn etter Klopp og «ta støyten» først. Det høres brutalt ut, men det er ingen som kan gjøre det bedre enn det Jürgen har gjort, og det sier litt om hva han har bygd der. Det beste de kan gjøre er å tangere prestasjonen, og det er vanskelig nok.

– Derfor tror jeg en litt eldre manager må gå inn de neste par årene. Så kan du gi en yngre manager muligheten dersom resultatene begynner å gå nedover. Det å ta over etter Jürgen Klopp så tidlig i managerkarrieren er en stor oppgave, sier Johnson.

Den tidligere høyrebacken er også til en viss grad skeptisk til de to andre heteste kandidatene, Roberto De Zerbi i Brighton og Ruben Amorim i Sporting.

– Brighton har fått en formdupp, men med bedre spillere og De Zerbi sine egenskaper som manager kunne han gjort det bra i Liverpool. Men supporterne er kanskje ikke like giret på De Zerbi etter å ha sett Brightons form i det siste.

– Jeg ville også vært litt forsiktig med Amorim fordi Premier League og Primeira Liga er veldig forskjellige. Det å organisere et lag og få spillerne til å spille sammen er én ting, men det å sette seg inn i det som kreves i Premier League og tempoet i fotballen er noe annet. Det å hente spillere fra andre ligaer er risikabelt, og det samme gjelder med managere.

Kampen om informasjonen - hvem kan vi stole på?

Kampen om informasjonen - hvem kan vi stole på?

Samtidig som flere klubber tilsynelatende kniver om Xabi Alonso, pågår en kamp i media om å fremstå som «vinneren».

Kommentar 26.mar 12:04
– Kanskje den ene tingen man ikke kommer til å savne med Jürgen Klopp

Pausepraten med David Lynch: – Kanskje den ene tingen man ikke kommer til å savne med Jürgen Klopp

Jürgen Klopp vil stort sett forbindes med triumfer og suksess. Men det har vært en del skadekriser også i løpet av tyskerens regjeringstid på Anfield.

Nyheter 23.mar 13:43