– Spør du meg har han alt som skal til for å spille på midtbanen

I mars var han utelatt av England-troppen. Nå har Trent Alexander-Arnold spilt seg inn på midtbanen på landslaget.

To ganger 90 minutter er sjelden for Trent Alexander-Arnold i en landslagssamling, men det ble fangsten denne gangen før en velfortjent sommerferie. Scouseren har neppe hatt en samling under Gareth Southgates ledelse der han har fått så mye skryt for sine prestasjoner. Så sent som i mars var høyrebacken, som nå er konvertert til midtbane, ute av landslagstroppen. 

Med draktnummer 10 på ryggen har Liverpool-spilleren dominert på Englands midtbane, og han tar med seg en scoring og en målgivende pasning fra kampene mot Malta og Nord-Makedonia, som endte med totalt 11-0 i målforskjell for «Three Lions». Prestasjonene til 24-åringen har imponert mange, inkludert Liverpool-legenden Steven Gerrard, som var på jobb for ITV i mandagens kamp på Old Trafford.

Vanvittig drama – men Jones ble matchvinner da England tok EM-gull!

Vi følger landskampeneVanvittig drama – men Jones ble matchvinner da England tok EM-gull!

Det er en stor runde landslagsfotball i sommer, før ferie og preseason.

Innsikt 08.jul 19:05
Gerrard avviser at han skal til Saudi-Arabia

Gerrard avviser at han skal til Saudi-Arabia

Liveblogg 19.jun 20:45

– Når du spiller kamper mot lag som ligger lavt og kompakt, er Trent noen som kan finne en åpning når som helst fordi han har en så god pasningsfot. Jeg tror han har fått mye selvtillit etter at han fikk en ny rolle av Jürgen Klopp, og det er interessant å se at han får tillit der også av Gareth. Trent har virkelig takket for tilliten, og i fredagens kamp synes jeg han var banens beste, sa han ifølge Liverpool Echo og la til:

– Han har spilt med selvtillit, og nå spiller han med mindre press fordi han har fått mindre ansvar defensivt, sa Gerrard, som for øvrig distanserte seg fra ryktene om at han har takket ja til en managerjobb i Saudi-Arabia.

Skryt fra Southgate

Banens beste i 7-0-seieren mandag var det ingen tvil om hvem som skulle få. Arsenals Bukayo Saka scoret karrierens første hattrick, og på en av scoringene var det Alexander-Arnold som stod for den målgivende. 

– Jeg snakket med Trent til pause om den pasningen han skulle slå. Jeg følte på meg at den kom, og det ble en perfekt pasning som jeg bare kunne ta ned og sette i krysset på volley, sa Saka, som leverte en nydelig scoring. 

– Det er en glede å spille med Trent fordi han alltid ser fremover og han alltid ser etter løp i bakrom. I dag spilte han med meg og Rashford, som liker å gå på løp, så han er en vi liker å spille med, sa høyrekanten.

Også landslagssjefen skryter av det Liverpools Alexander-Arnold leverte i midtbanetrio med Declan Rice og Jordan Henderson.

– Han måtte ta mange kjappe avgjørelser i kveld, og gjorde det veldig bra. I tillegg vant han mange baller takket være godt press. Spør du meg har han alt som skal til for å spille på midtbanen, sa Southgate ifølge Evening Standard.

– Jeg nølte ikke med å sette ham på midtbanen igjen. Han gir oss noe nytt, med sitt overblikk og evne til å slå de gode pasningene.

Nå tar Trent, Henderson og de andre spillerne ferie frem til sesongoppkjøringen begynner om tre uker.

Saudi-Arabia ser ut til å bli Chelseas redning...

Saudi-Arabia ser ut til å bli Chelseas redning...

Chelsea må selge spillere – og storsatsingen i Saudi Pro League ser ut til å redde dem.

Innsikt 19.jun 19:21
Vil bruke oppkjøringen til å spille seg inn i Klopps lag

Vil bruke oppkjøringen til å spille seg inn i Klopps lag

Offensiv Conor Bradley tar sikte på å være førstelagsspiller neste sesong.